Sportski auto klub “Moslavina” Kutina u prostorijama OŠ Vladimir Vidrić u Kutini, dana 11.02,2017, godine održao je edukaciju za suce u autosportu.
Edukaciju novim sucima održali su licencirani treneri od strane MSA (MOTOR SPORT ASSOCIATION) iz Londona i Hrvatskog auto i karting saveza.
Struktura organizacije u autosportu, ponašanje sudaca na stazi u određenim situacijama, te postupci kod izvanrednih događanja na stazi, bili su samo jedan dio stručnog predavanja sa kojim su novi suci bili upoznati preko ilustriranih primjera i prikazanih stvarnih događaja na terenu.
Ispred Grada Kutine sve prisutne pozdravio je dogradonačelnik gdin. Damir Petravić, koji je izrazio veliku podršku smatrajući da je ovakav vid edukacije neosporno potreban ne samo ljudima koji rade u organizaciji automobilistićkog natjecanja, nego i širem spektru javnosti kako bi što bolje mogli sudjelovati u određenim procesima kod izgradnje društva u cijelini.
Nakon završene edukacije, svi polaznici pristupili su polaganju ispita, koje pregledava i ocjenjuje komisija za suce u Hrvatskom auto i karting savezu u Zagrebu.
Po dobivanju licence, svaki sudac imati će priliku raditi na pojedinom automobilističkom natjecanju i u Hrvatskoj i u inozemstvu, gdje će biti angažiran od strane svog matičnog kluba.