Petu godinu za redom u centru Rijeke, u pješačkoj zoni, održan je Dan tehničke kulture na Korzu – Festival tehničke kulture u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka, a sve uz potporu Grada Rijeke. Ovaj festival svojevrsni je nastavak tradicijske izložbe Informatika, inovacije, tehnika, ali s znatno dinamičnijim i atraktivnijim pristupom. Promovirano je stvaralaštvo 62 članice ZTK Rijeka, od kojih je njih 23 direktno sudjelovalo u manifestaciji.

Sudionici su prikazali aktivnosti s ciljem prezentacije svog rada prvenstveno mladima i građanima za koje očekuju da se uključe u jednu od niza tehničkih grana. Prometnu kulturu, već tradicionalno, sudjelujući od svog osnutka, predstavio je Autoklub RI autosport izloživši sportska vozila svojih članova – državnih prvaka Adriena Meseca u kartingu i Maria Jurišića u automobilizmu. Posebnu pažnju posvetili su pozivu mladima da se uključe, prvenstveno kroz Karting školu Prelučka legenda čiji su osnivač i organizator, a koja je od 140-tak polaznika do sad iznjedrila više od 20 licenciranih vozača karting utrka, od kojih su neki stigli do naslova državnih prvaka.

Riječki karting i automobil Opel Vectra nisu bili jedini predstavnici oktanaca. Među gostujućim sudionicima jednodnevne riječke priredbe pažnju je privukao električni karting Društva inovatora „Faust Vrančić“ iz Šibenika.

Sudionike Dana tehničke kulture obišla je delegacija Grada Rijeke predvođena gradonačelnikom, te predstavnici Hrvatske zajednice tehničke kulture, ZTK Istarske županije, ZTK grada Zadra, te brojni drugi gosti i suradnici organizatora.

Dan tehničke kulture Rijeka 2017.-AK RI autosport