Karting Arena Zagreb Cup

Pobjednik kupa osvaja 7.500,00 kuna

Karting Arena Zagreb organizira “Cup”, pojedinačno natjecanje u kojem se traži najbolja vozačica i najbolji vozač. Osim dobre zabave i preporučene doze adrenalina, najbolja vozačica će osvojiti 3.500,00 kn a najbolji vozač 7.500,00 kn (kotizacija za žene je 100 kn, a muškarce 200 kn). Prijave traju do 17.02.2012.
U protekla tri mjeseca Karting Arena Zagreb organizirala je tri timska “endurance” natjecanja u kojima su se okušali amateri, ali i najpoznatiji hrvatski automobilisti: Niko Pulić, Juraj Šebalj, Goran Popović, Ivan Pokos, Marko Sitarić, Nikola Belohratski i ostali. Sada nastavlja “racing” program i prvi put organiziraju pojedinačno natjecanje metodom eliminacije u kojemu svi natjecatelji imaju uvjete: isti go-kart, istu težinu, tehničke i klimatske uvjete.

Karting Arena Zagreb Cup

Svi natjecatelji imat će jednake uvjete

– Naš cilj je da ljudima pružimo što više zabave, uz profesionalnu organizaciju i program natjecanja. Karting Arena Zagreb Cup namijenjen je svima koji se žele dobro zabaviti, a pritom i pokazati svoj vozački talent. Karting Arena trenutno broji više od 8.000 članova ali udio vozačica je manji od 20%. Stoga smo napravili odvojenu kategoriju za žene, kako bismo i njih potaknuli da se uključe u natjecanja Karting Arene Zagreb, kazao je Paolo Gagliardini, višestruki europski karting prvak i osnivač Karting Arene Zagreb.

Karting Arena Zagreb Cup

Posebnost utrke biti će vožnja u "kontra smjeru"

Posebnost Karting Arena Zagreb Cupa je “kontra smjer” staze. Naime, svi će natjecatelji osim u “normalnom” smjeru staze dobiti i jedinstvenu priliku za vožnju u suprotnom smjeru. Do sada nitko od vozača nije imao priliku voziti u suprotnom smjeru staze, a Gagliardini ističe kako tu dolazi do izražaja ne samo trening i poznavanje staze, već i talent i snalažljivost vozača.
Prijave za natjecanje traju do 17.02.2012., a natjecanje započinje nakon 20.02.2012. Više o pravilima natjecanja na www.karting-arena.com