Kraj travnja s nestrpljenjem čekaju brojni kartingaši kako bi prvim domaćim nastupom otvorili novu hrvatsku sezonu u kojoj se očekuje niz novosti, ali i veći broj sudionika. Višemjesečna zimska pauza je za nama.U proteklih mjesec-dva tek su pojedini kartingaši upisali poneki međunarodni nastup uglavnom na talijanskim stazama.

Zagrebački Auto karting klub „Zanatlija“, poslije niza godina, odlučio se organizirati međunarodnu karting utrku što će se pod nazivom „1.Memorijal Roberto Rauš“ održati od 21. do 23.travnja na stazi Karting centra „ST Rauš“ u Novom Marofu. Imenom utrke svojevrsna je ovo posveta, prije godinu dana tragično stradalom, nekad uspješnom mladom karting prvaku, kasnije i automobilistu Robertu Raušu. Suradnik u tehničkoj realizaciji utrke je AMKK Cobra Virovitica.

Međunarodni štih utrci će dati nastup očekivanih više od stotinu vozača iz desetak zemalja okruženja u okviru FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone, potom međunarodnog slovenskog SportStil Cupa, a ujedno je i prvo natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske s dvije bodovne utrke.

Užurbani poslovi pripreme nove domaće karting sezone prioritetna su zadaća novog Odbora za karting sport HAKS-a na čijem je čelu odnedavno novi predsjednik Ivan Pokos, svestrani sportaš, svojevremeno izvrsni kartingaš, a još uvijek aktivni automobilist s brojnim osvojenim trofejima. U ovogodišnjem državnom prvenstvu vozit će se čak devet bodovnih klasa, kao i jedina izvan sustava bodovanja, novim imenom „Baby kart“, a namijenjena najmlađima uzrasta od 5 do 8 godina, za koje će desetak kartinga sudionicima cjelokupnog godišnjeg prvenstva ustupiti HAKS. Ostale klase su Rotax Micro, Rotax Mini, Mini kart, Rotax junior, Rotax Senior, Rotax DD2, te KZ2 i KZ2 Master. Sve su ograničene tehničkim pravilima pripreme,kao i godištima vozača, a obzirom da će se većina hrvatskog prvenstva odvijati u sklopu CEZ utrka, kako u Hrvatskoj, tako i Sloveniji i Italiji, zagarantirana je brojna međunarodna konkurencija i utrke kakve već dugo nismo viđali na domaćim stazama.

Vrijedi podsjetiti na prošlogodišnje državne prvake Hrvatske, a to su Adrien Mesec (Mini kart) i Renato Dujmović (KZ2 Master) iz Autokluba RI autosport, kojima se ove sezone u Klub priključio i Damian Sekulić (KZ2), potom Fran Kranjac i Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica), Jan Pokos (AKK Zanatlija), Dario Ćućić (KK Rijeka), dok će ekipni naslov braniti Karting klub Koprivnica.

Prva dva dana u Novom Marofu rezervirana su cjelodnevne treninge, dok je natjecateljski bogat i sadržajan dan nedjelja 23.travnja već od 7,30 sati kada počinju službeni treninzi. Prva od osam bodovnih utrka počinje u 13,15 sati, dok druga skupina kreće u 16,10 sati.

NOVI MAROF 1 karting- plakat