Obistinile su se želje i najave organizatora međunarodne karting utrke „1.Memorijal Roberto Rauš“ u broju sudionika. Zagrebački Auto karting klub „Zanatlija“ primio je 94 prijave iz šest zemalja za utku kojom se otvara hrvatska karting sezona u nedjelju 23.travnja na stazi Karting centra „ST Rauš“ u Novom Marofu. Bit će to utrka bodovana za FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone, međunarodni slovenski SportStil Cup, te natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske s dvije bodovne utrke u devet različitih klasa. Utrka nosi ime prije godinu dana tragično stradalog Roberta Rauša, prije desetak godina izuzetno uspješnog kartingaša i automobiliste na stazi u njegovom gradu, stazi koju je otac Boris izgradio u godinama njegova sportskog uspona.

Roberto-Rauš-pobjednik-na-karting-postolju

Više od polovice sudionika (51) su slovenski kartingaši posebno brojni u klasama Baby kart i Rotax Micro Max namijenjenih onim najmlašida do 8, odnosno 10 godina. U te dvije klase nastupit će po pet mladih hrvatskih nada među kojima u Rotaxu vrijedi istaknuti državnog prvaka Frana Kranjca (AKK Podravina Koprivnica). Rotax Mini Max i Mini kart voze zajedno, ali se za PH boduju zasebno, pa su favoriti Marko Turk (KK Koprivnica) i Adrien Mesec (AK RI autosport), svaki u svojoj klasi. Izuzetno zanimljivo bit će u klasi Rotax Junior gdje će se suočiti dva izuzetna talenta državni prvak Zagrepčanin Jan Pokos (AKK Zanatlija) i Riječanin Matija Jurišić (AK RI autosport), prvak Mini karta iz 2014.godine. Među 37 domaćih kartingaša iz 13 klubova naši aduti prvenstveno se kriju u državnim prvacima, aktualnim ili bivšim poput Daria Ćućića (KK Rijaka) u Rotax Maxu, Dorijana Čargonje i Ive Matića iz KK Podravina Koprivnica u klasi Rotax DD2, dok će višestrukom prvaku Damianu Sekuliću (AK RI autosport) račune u klasi KZ2 pokušati pomrsiti Marko Kranjčec (AMKK Cobra Virovitica). Prošlogodišnji viceprvak klase KZ2 Master Nikola Samaržija (Cobra) predvodi skupinu najstarijih i najiskusnijih domaćih snaga.

Roberto-Rauš-pobjeda-u-automobilizmu

Nedjeljni program kreće u rano jutro, od 7 sati administrativnim i tehničkim prijemom, a samo pola sata kasnije kreću službeni treninzi. U 10,40 sati počinju treninzi s mjerenjem za startne pozicije, a prva od dvije skupine utrka starta u 13,15 sati neposredno nakon svečanog otvaranja. Sredinom druge skupine uključit će se u direktnom TV prijenosu od 17 sati i kamere Kreator TV-a. Program na novomarofskoj stazi potrajat će do 18,30 sati.