Jubilarna 20.karting utrka u Virovitici

Jubilarna „20. Nagrada Virovitice 2017.“ u organizaciji virovitičkog Auto moto karting kluba „Cobra“ i uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o. okupila je 31 kartingaša iz 13 klubova u trećem ovogodišnjem bodovanju Prvenstva republike Hrvatske. Zanimljivo je da su u svih pet sportskih klasa ukupni pobjednici dana bili dvostruki pobjednici u utrkama i s najboljim vremenima službenih treninga u utrke krenuli sa čelne startne pozicije.

Najbrojnija klasa s osam vozača ovog je puta bila „Baby kart“ namijenjena onim najmlađima od pet do osam godina, a pravila kažu da se svi smatraju pobjednici. Vrijedi ipak spomenuti da su ciljem u prvoj utrci prvi prošli Ricardo Kočevar i Maksim Kralj (KK Rijeka), te Fabijan Vidaković (AK Ina Delta), a u drugoj uz Kralja Lovro Karanović (AKK Zanatlija) i Jan Ivaci (AK Ina Delta).

Leon Zelenko, član KK Koprivnice stigao je do svoje šeste pobjede u sezoni klase Rotax Micro Max. U drugoj utrci Mauro Štiglić (KK Rijeka) primakao mu se na svega 607 tisućinki sekunde i ciljem prošao drugi ispred Frana Kranjca (AKK Podravina Koprivnica). Kontinuitet pobjeda klase Mini kart nastavio je i Adrien Mesec (AK RI autosport, a u dvije je utrke 30-tak sekundi bio brži od Noe Kodžaga iz AK Dubrovnik racinga.

RENATO DUJMOVIĆ (AK RI autosport) Snimio M.Krpan

Zagrepčanin Jan Pokos (AKK Zanatlija) nije dozvolio iznenađenja u klasi Rotax Max Junior. U prvoj je utrci gotovo 12 sekundi bio brži od jedine dame hrvatskog kartinga Stefani Mogorović (AK Istra racing team Pazin), dok je u drugoj neznatno manje iza sebe ostavio Sandra Budiselića (AK Opatija Motorsport).

Žestoko je bilo u klasi najjačih gdje su uobičajeno sa starta krenuli i oni mlađi vozači klase KZ2 i oni iskusni i stariji lisci KZ2 Master. Na žalost bilo je i jačih kontakata pa su Kovačič (AK RI autosport) i Fišter (KK Koprivnica) već nakon tri kruga „ispaljeni“ sa staze. Do svoje prve dvije pobjede ove sezone klase KZ2 stigao je Marko Kranjčec (AMKK Cobra Virovitica) i u klupskom ogledu bio bolji od Marka Dragišića i Darka Kovačića.

Državni prvak klase KZ2 Master Renato Dujmović (AK RI autosport) dva je puta ciljem prošao pobjednički ispred Nikole Samaržije (AMKK Cobra Virovitica) koji je sa sitnom prednošću bio drugi ispred klupskog kolege Andreja Bureka.

Rođendanski poklon za 20.utrku kartinga u Virovitici svojim vjernim navijačima ekipnom su pobjedom poklonili članovi Auto moto karting kluba Cobra, koji su bili uspješniji od AK RI autostort i KK Koprivnica. Čelnu poziciju PH i dalje drži AK RI autosport ispred KK Koprivnice, dok se „Cobra“ probila na treće mjesto.

Slika 1 – ADRIEN MESEC s ocem Željkom (snimio M.Krpan)