Zelenko,Mesec,Pokos,Matić, Kranjčec i Samaržija osigurali naslove državnih prvaka

Peto ovogodišnje natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu na talijanskoj stazi Alberone u Cividaleu iznjedrilo je nove hrvatske prvake za 2017.godinu iako je do kraja ostalo još jedno natjecanje s dvije bodovne utrke u organizaciji Zagrebačkog automobilističkog saveza sredinom listopada.

U okviru međunarodne utrke čiji je organizator bio slovenski AKK Sportstil sudjelovalo je 29 hrvatskih vozača iz 13 klubova.

Adrien MESEC (AK RI autosport) snimio M.Krpan

Vožene su dvije bodovne utrke, a stopostotni uspjeh s dvije pobjede i dodatnim bodom kojeg su zaslužili najboljim vremenom mjernih treninga, ujedno prvom startnom pozicijom prve utrke ostvarili su Adrien Mesec (AK RI autosport) u klasi Mini kart, Jan Pokos (AKK Zanatlija) u klasi Rotax Max Junior, Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) u klasi Rotax DD2 i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica) u klasi KZ2 Master. Novi bodovi s gostovanja u Italiji osigurali su zavidnu prednost i sigurne naslove državnih prvaka za 2017. godinu Mesecu,Pokosu, Matiću i Samaržiji. S jednom pobjedom i jednim drugim mjestom naslov prvaka osigurao je i Leon Zelenko (KK Koprivnica) u klasi Rotax Micro Max, dok je titulu prvaka s dva druga mjesta u Cividaleu potvrdio i Marko Kranjčec (AMKK Cobra) u klasi KZ2. Pobjede je prepustio Luki Fabijančiću (AK Ina Delta Zagreb). Pobjedama u malobrojnoj konkurenciji svojih klasa raduju se i članovi Karting kluba Rijeka David Ricov ( Rotax Mini kart) i Dario Ćućić (Rotax Max Senior), ali su uz Maura Štiglića zaslužni za ekipnu pobjedu svog kluba u ovom natjecanju.

Leon ZELENKO (KK Koprivnica) snimio M.Krpan

Uz „velike“ dečke nastupilo je i šest onih najmlađih u klasi Baby kart, od kojih je najviše pokazao Ricardo Kočevar iz KK Rijeka. Ove se sezone u PH ne odbija niti jedna utrka, tako da će posljednje utrke odlučivati o drugim i trećim mjestima gotovo u svim klasama.

Drugim mjestom vodeću poziciju u konkurenciji ekipa poslije talijanske utrke preuzeo je Auto moto karting klub Cobra Virovitica prestigavši do sada cijele sezone vodeće članove Autokluba RI autosport za 20-tak bodova, koji su nesmotrenim potezima i skromnim bodovima svojih iskusnih vozača prokockali šansu da kraj sezone dočekaju kao vodeći. Odluka o ekipnom prvaku past će na posljednjem natjecanju u listopadu.