Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u kartingu ulazi u samu završnicu. Poslije četiri natjecanja s po dvije bodovne utrke (dva puta Novi Marof, Virovitica i Vransko) slijedi drugo ovosezonsko gostovanje izvan granica, prvi put u Italiji na stazi Alberone u Cividaleu. Organizator te utrke je slovenski Auto karting klub Sportstil, a očekuje se nastup gotovo stotinjak vozača Slovenije i Hrvatske u tri bodovne konkurencije: državna prvenstva Slovenije i Hrvatske, te međunarodni Sportstil Cup.

Među sudionicima utrka što se voze u nedjelju 27.kolovoza od 11,50 sati nadalje bit će više od 20 hrvatskih vozača. Kako se ove godine za konačan rezultat zbrajaju bodovi sa svih održanih utrka, bez odbijanja, a kod inozemnih nastupa broj sudionika u bodovanju po klasama nije limitiran, moguće je da će se već početkom idućeg tjedna znati neki novi prvaci Hrvatske i uoči posljednjeg ogleda sredinom listopada vjerojatno ponovo u Novom Marofu.

Najviše izgleda za titule prvaka imaju trenutno vodeći Leon Zelenko (KK Koprivnica) u klasi Rotax Micro Max, Adrien Mesec (AK RI autosport) u Mini kartu,Jan Pokos (AKK Zanatlija) u Rotax Max Junior,Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) u Rotax DD2, te Marko Kranjčec (AMKK Cobra Virovitica) u KZ2, dok je s jednim prestižnim „zlatnim“ bodom već gotovo sigurni prvak Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica) u najjačoj klasi KZ2 Master. Vodećoj ekipi prvenstva Autoklubu RI autosport nimalo neće biti lako zadržati lidersku poziciju uz izuzetno jake konkurente AMKK Cobra Virovitica, AKK Zanatlija i KK Koprivnica.

Uoči bodovnih utrka u nedjelju sudionike od 8 sati očekuje slobodni trening (warm up), a od 9,40 mjerenje vremena za startne pozicije.