karting arena zagreb

U dvosatnom timskom natjecanju borit će se 10 timova koji se sastoje od 4 vozača

Karting Arena Zagreb nastavlja sa svojim “racing” programom te u srijedu, 18.04.2012., po peti put organizira timsko karting natjecanje “Endurance”, natjecanje strategije, brzine i izdržljivosti. U ovom dvosatnom timskom natjecanju svoje će vozačke vještine pokazati 10 “racing” timova koji se sastoje od 4 vozača. Svaki tim predvodi kapetan tima koji će se u kvalifikacijskoj vožnji boriti za startnu poziciju na utrci i brinuti za cjelokupnu koordinaciju vozača u utrci. Tijekom 2 sata utrke 4 vozača svakog tima izmjenjuju se svakih 15 minuta, a pobjednički tim je onaj odvozi najveći broj krugova.

karting arena zagreb

Vozači timova izmjenjuju se svakih 15 minuta, a pobjednici su oni koji odvezu najviše krugova

Endurance postolje čeka tri najbolja tima koji će osim brzine, strategije i izdržljivosti pokazati i korektno i sportsko ponašanje. Karting Arena Zagreb dodijeljuje i “Endurance Fair Play” nagradu, a osvojiti će ju tim koji će svojim sportskim ponašanjem biti uzor svim budućim Endurance timovima.

Karting Arena Zagreb dodijeljuje i "Endurance Fair Play" nagradu

Karting Arena Zagreb dodijeljuje i "Endurance Fair Play" nagradu

Ovoga puta za pobjedničko postolje boriti će se dosadašnji Endurance pobjednici: Team Moje Zrno i Team Pokemoni, već iskusni Uskok Racing Team, Delta Integrale Team, Team Sisak, Racing 4 Fun Team, Javorina Racing Team, te novi, ali ne i manje brži: Auto Krešo Team, Fit Boys Team te Casting Team.