Foto: Tomislav Pazman

Foto: Tomislav Pazman

 

Početak trećeg ovogodišnjeg natjecanja WSK Euro Serije bio je zaista fantastičan. Martin je u konkurenciji od 58 vozača ostvario najbrže vrijeme u kvalifikacijama. Tako se plasirao u superpole utrku, u kojoj je i pobijedio. U kvalifikacijskim utrkama je slavio čak tri puta, dok je u posljednjoj kvalifikacijskoj utrci osvojio drugo mjesto. Sa samo dva negativna boda bio je najuspješniji vozač kvalifikacijskih utrka i osvojio prvu startnu poziciju predfinalne utrke.

Prvih pet krugova utrke je vodio, a zatim vodstvo izgubio od Francuza Boccolaccia. U sedmom krugu vodstvo preuzima Danac Nielsen i dolazi do pobjede. Martin je osvojio treće mjesto i treću startnu poziciju za finalnu utrku.

U prvom krugu finala pao je na peto mjesto, zatim se uspio vratiti na treće, no tada ga je Britanac Joyner grubo izbacio sa staze. U utrku se vratio na 28. mjesto. Iz kruga u krug se penjao prema vrhu poretka, no za više od 10. mjesta nije bilo vremena. Pobjedu odnosi Boccolacci ispred Poljaka Basza i Danca Nielsena. Joyner, vozač koji ga je izbacio iz utrke, po završetku utrke je kažnjen s 5 sekundi kazne i time je završio na 14. mjestu, no to Martinu ne nadoknađuje izgubljeno.

Sljedeća utrka je za dva tjedna, kada će se održati treće ovogodišnje natjecanje WSK Master Serije u Lignanu.

Rezultati:

http://www.wskarting.it/results_2013.asp?r=3&c=1&s=WSK_Euro