Otkazana utrka na čakovečkom kartodromu Belica (ilustracija)

Tjedan dana nakon što je u Čakovcu, na kartodromu Belica, otvorena karting sezona Prvenstva Regije Sjever HAKS-a uz sudjelovanje 28 vozača iz  osam klubova, na istoj je stazi ove nedjelje (17. travnja) trebala startati i sezona Prvenstva Hrvatske. Međutim organizator zagrebački Autoklub „Info kart“ zbog svega 20 pristiglih prijava otkazao je manifestaciju.

Novoustanovljeno Prvenstvo Regije Sjever HAKS-a vozilo se u četiri klase čime je otvorena sezona regionalnog prvenstva. Najmlađi u klasi 50 ccm vozili su jednu utrku i vodili izvrsnu borbu za pobjedničko postolje. Ciljem je poslije pet krugova prvi prošao član KK Koprivnica Luka Tomašić ispred klupskog kolege Erika Trstenjaka uz prednost od svega 549 tisućinke. Treći je bio Marko Turk (Info kart).

Dvije nadmoćne  i sigurne pobjede klase 60 ostvario je Jan Pokos, od ove sezone član zagrebačkog AKK Zanatlija i to oba puta ispred Matee Turk (Info kart), dok je jednu utrku treća završila Corina Lukša (Cobra Virovitica), a drugu Marko Surić (Info kart). Vozač AK Crbra Filip Romić nije dozvolio iznenađenje u klasi 125 ccm osvojivši u obje vožnje pobjednički tron. Dva puta drugo mjesto pripalo je Žarku Martinjaku (Koprivnica), dok su po jedno treće mjesto imali Branimir Rojko (Koprivnica) i Marko Sitarić (Cobra). Još jedno dvostruku pobjedu ostvario je i u klasi „briggs“ Ivan Žovan iz zagrebačkog KK 1. U prvoj je utrci pobijedio ponajboljeg domaćeg kartingaša Samira Smailafića (Info Kart) koji se sa zaostatkom od 8,352 sekunde morao zadovoljiti drugim mjestom ispred Ivijana Rajnovića (Cobra). U drugoj je utrci Smailagić odustao, a postolje prepustio drugoplasiranom Krunoslavu Žovanu i trećem Nikoli Careviću. Otvorenje sezone okončano je tako pobjedničkim postoljem sa trojicom vozača KK 1 Zagreb.