Damian Sekulić (foto: M.Krpan)

Domaćini trećeg ovogodišnjeg ogleda najboljih domaćih kartingaša treći je puta ove sezone Auto moto karting klub „Cobra“  Virovitica kojem je punu organizacijsku pomoć pružio Odbor za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza tako da zajednički potpisuju organizaciju „6. Nagrade Virovitice 2011.“. Dvodnevni program – subotu 1. listopada sa slobodnim treninzima, a nedjelju 2. listopada sa natjecateljskim dijelom okupiti će 30 ponajboljih kartingaša Hrvatske iz osam klubova u okviru bodovanja Prvenstva Republike Hrvatske i Nacionalnog otvorenog prvenstva RH. Pokrovitelji manifestacije i ovoga su puta Grad Virovitica i tvrtka „Romić – Promet“ d.o.o.

5. NAGRADA VIROVITICE 2011.

Kristijan Habulin

Posebno zanimljivi biti će nastupi proslavljenih hrvatskih internacionalaca  Kristijana Habulina iz zagrebačkog KK „1“ i Nikole Belohradskog iz AKK „Zanatlija“  Zagreb. U većini klasa „gusto“ je u vrhu ljestvice i odlučivati će svaki bod, svako bolje mjesto. U klasi „Baby kart“ dva su aduta – Damian Sekulić (Cobra) koji na posljednje dvije bodovne utrke stiže sa 15 bodova prednosti ispred Jana Pokosa (Zanatlija). Sekulić je tri puta ove sezone pobjeđivao, a Pokos jednom i to posljednju utrku prije 20-tak dana.  Vozači klasa „Rotax“ i juniori i seniori vozili su samo po dvije utrke ove sezone. Tako je među juniorima William Mucak ( KK 1 Zagreb) bliže naslovu jer mu se dosadašnji protivnici neće suprotstaviti, dok je Nikola Belohradski sa  dvije pobjede deset bodova u prednosti ispred Tomislava Lovrenca (Podravina Koprivnica).

Habulin napada naslov prvaka

U klasi „C 125 s mjenjačem“ biti će posebno neizvjesno, u uvijek zanimljivoj i atraktivnoj brzoj klasi u kojoj su tijekom sezone u četiri utrke pobjeđivala čak trojica vozača. U posljednja dva to je učinio trenutno najbolji domaći vozač Kristijan Habulin, ali se sa 40 bodova nalazi tek na četvrtoj poziciji. Vodeći je, bez ijedne ovogodišnje pobjede, Renato Dujmović (Buzet) sa dva boda prednosti (48) ispred Žarka Martinjaka (Koprivnica). No, samo četiri boda za vodećim zaostaje i domaći adut Filip Romić (Cobra). Habulin, Romić, Martinjak, Sitarić … – kakve bi to trebale biti utrke. Vrijedi vidjeti.

I na kraju  sa sigurnom prednošću u posljednje natjecanje sezone ulazi vodeći klase „Briggs“ Ivan Žovan (KK1) jedini vozač kojem je ove sezone pošlo „za nogom“ osvojiti četiri pobjede u isto toliko nastupa. Ali zato će borba za preostale pozicije sezonskog postolja biti žestoka  između klupskih kolega Nikole Carevića i Krunoslava Žovana (KK 1) te Ivijana Rajnovića (Cobra). Ekipno je već sve odavno poznato – članovi Karting kluba „1“ Zagreb na pragu su još jednog u nizu naslova ekipnih prvaka Hrvatske.

Subota je dan treninga od 10 do 18 sati, a nedjeljni program na kartodromu „Cobra“ počinje u 7,15 sati tehničkim prijamom i verifikacijom. Službeni treninzi kreću u 9,15 sati, a mjerenje vremena za startne pozicije u 10,55 sati. Svečano otvaranje utrke je u 13,50 sati, a prva utrka na rasporedu je u 14 sati. Skupina drugih utrka dana kreće u 16,35, dok će najuspješnijima počasne nagrade biti uručene u 19 sati.