Sezona puna tehničkih problema s kartingom - Luka Grobenski

Nakon serije pehova koje nisu zaobišle niti posljednji nastup, Luka Grobenski stigao je do četvrtog mjesta u trećoj utrci nacionalnog prvenstva Italije Easykart serije. Natjecanje se održalo minulog vikenda na pisti u Viterbu, gdje je u subotu padala kiša koja ga nije spriječila u postavljanju najbržih vremena. Tog poslijepodneva je preskočio treninge u želji da sačuva motor za nedjeljnu utrku. Naime, u timu su nove odluke donešene i odsad Luka samostalno strateški odlučuje te radi na svom kartingu.
Zadovoljan motorom te poučen pehovima iz prethodnih utrka, Luka je odlučio odnijeti karting u svoju  hotelsku sobu kako bi prenočio siguran da je sve pod kontrolom. No nije bilo.

U prvom kvalifikacijskom krugu zakazao motor

Već u prvom krugu kvalifikacijske utrke motor je blokirao. Ostavljen u neugodnom iznenađenju, mogao je tek slušati  službenog spikera koji ga je, poznavajući Lukine prošle utrke, prozvao: “Croatian boy, Lucky Luka”. Naprosto je nevjerojatno da nakon svih nesreća koje ga prate od početka sezone doživi još i ovu.
Prvu nedjeljnu utrku startao s 26.-te pozicije. Mirno, pažljivo ali i odlučno, probio na 13. mjesto bez ijednog kontakta. Finalnu utrku je startao osamnaesti. Iz kruga u krug je postajao sve bolji te je, preciznim i nemilosrdnim preticanjima došao do fantastičnog četvrtog mjesta, što je sve popratio i uzbuđeni glas komentatora utrke: “Lucky Luka, RedBull driver, back in the action!”.