Drugo natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu, s dvije bodovne utrke je za nama. Održano je na karting stazi „ST Rauš“ u Novom Marofu u sklopu međunarodne manifestacije „Novi Marof 2017.“ na kojoj je nastupilo 89 vozača (29 za PH) bodovanih i za Prvenstvo Slovenije i SportStil Cup kojeg su zajednički organizirali slovenski Avto karting klub SportStil i AMKK Cobra Virovitica.

Damian Sekulić (AK RI autosport) snimio M.Krpan

Izuzetan su rezultat polučili članovi Autokluba „RI autosport“ koji su poslije ove ekipne pobjede preuzeli vodeću poziciju u konkurenciji klubova hrvatskog prvenstva. Zasluge za to prvenstveno imaju dvostruki pobjednici svojih klasa, višestruki državni prvaci Adrien Mesec (Mini kart) i Damian Sekulić (KZ2) koji poslije četiri bodovanja drže lidersku poziciju u svojim klasama. U prvoj su vožnji izvrsno krenula još dvojica Riječana. Mladi Matija Jurišić pobjedom je okončao prvu dnevnu utrku klase Rotax Junior da bi u drugoj zbog tehničkih problema posustao, ali ipak stigao do cilja kao četvrti. Sličnu epizodu „odigrao“ je i iskusni Renato Dujmović u klasi KZ2 Master pobijedivši prvu utrku, da bi u drugoj na žalost odustao uslijed „gustog“ prometa na stazi. Ipak, vrijedi istaknuti jioš jedan kuriozitet a to je da su četiri kartingaša Autokluba RI autosport ponovila uspjeh prvog natjecanja sezone održanog prije mjesec dana na istoj stazi. Naime, Mesec, Jurišić, Sekulić i ovog puta Dujmović (na prvoj utrci Kovačič) ostvarila najbolja vremena na mjernim treninzima što im je donijelo dodatni bod u PH.

Matija Jurišić ( AK RI autosport ) snimio M.Krpan

Novi dvostruki trijumf upisao je Leon Zelenko (KK Koprivnica) pobijedivši u obje utrke klase Rotax Micro, te najboljim vremenom treninga i tako zasjeo na čelo ljestvice prvenstva s maksimalnim brojem bodova. U istoj klasi drugi je bio Mauro Štiglić (KK Rijeka), a treći Sven Sekula (AKK Zanatlija). Nakon drugog mjesta u prvoj vožnji, tehničke probleme jurišića iskoristio je Jan Pokos (AKK Zanatlija) pobijedivši u drugoj vožnji klase Rotax Junior i zadržavši vodeću poziciju. Još jednom na pobjedničkom postolju bila je jedina dama hrvatskog kartinga, koja nastupa u kontinuitetu već niz godina, Pazinjanka Stefani Mogorović (AK Istra racing team).

Jan POKOS ( AKK Zanatlija ) snimio M.Krpan

Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) uz prvu startnu poziciju za utrku pobjednik je klase Rotax DD2, dok je Nikola Samaržija (AMKK Cobra) uz jedno drugo mjesto i pobjedu druge vožnje sakupio najviše bodova i tako učvrstio poziciju vodećeg u PH klase KZ2 Master. Drugo i treće mjesto postolja pripalo je članovima ekipe prošlogodišnjih prvaka KK Koprivnica Tomislavu Radiću i Saši Fišteru. Iz nastupa u nast raste broj sudionika klase Baby kart namijene najmlađima od 5 do 8 godina. Ovog ih je puta bilo osam iz četiri kluba, a svi su zasluženo na kraju proglašeni „pobjednicima“.

Slijedeće natjecanje za bodove PH održat će se posljednjeg vikenda u lipnju na stazi u Virovitici.