Pokosio svjetsku elitu - Martin Kodrić

Pokosio svjetsku elitu - Martin Kodrić

Mladi hrvatski kartingaš Martin Kodrić osvojio je 23. Trofeo Andrea Margutti. Riječ je o slavnoj karting utrci u kojoj nastupanju najbolji vozači svijeta, a samo u Martinovoj klasi bilo je prijavljeno preko 80 vozača iz čak 23 zemlje. Kodrić je već na slobodnim treninzima bilo vrlo brz, stoga se dalo naslutiti da će ova utrka završiti dobrim rezultatom ukoliko ne bude pehova ili tehničkih problema. Srećom, nije ih bilo, a Kodrić je svoj talent pokazao u najboljem svijetlu. Došao je do pobjede u izuzetno jakoj konkurenciji, što niti jedan vozač iz Hrvatske do sada nije uspio!

MArtin Kodrić

Martin je bio brži čak i od aktualnog prvaka Europe i trenutno vodećeg u WSK Master seriji, Rusa Sitnikova

U kvalifikacijama je ostvario 11. vrijeme ukupnog poretka i time zauzeo vrlo dobre startne pozicije za kvalifikacijske utrke. Prve dvije je pobijedio. U trećoj je došlo do kontakta u prvom zavoju i Martin se izvrtio, no uspio nastaviti, ali kao 30. Do kraja utrke se probio do visokog 5. mjesta.

Martin Kodrić

Konačno stigla i nagrada za golem trud

U četvrtoj utrci je završio kao drugoplasirani, iako je do prvoplasiranog nedostajalo jako malo. Nakon kvalifikacijskih utrka Kodrić se nalazio na 3. mjestu ukupnog poretka, a s tog je mjesta i startao u polufinalnoj utrci. Izvrsnom vožnjom probio se do prvog mjesta i prve startne pozicije finalne utrke. Među 34 najbolja vozača svijeta Martin je došao do svoje prve pobjede u klasi KF3.

Suradnja s novom momčadi bila je izvrsna od samog početka. Martinov talent nikada nije bio upitan. Na ovoj utrci se konačno sve posložilo kako treba. Timski rad je rezultirao velikom pobjedom u kojoj je Martin iza sebe ostavio velika imena poput Engleza Russela, aktualnog prvaka Europe i trenutno vodećeg u WSK Master Seriji ili Rusa Sitnikova, s kojima se natječe i u WSK serijama, na Europskim i Svjetskim prvenstvima. Osim velike pobjede, koja je najljepša nagrada za njegov rad i njemu i svima u pratećoj ekipi, Martin je osvojio i druge vrlo vrijedne i prestižne nagrade poput prilike za testiranje Formule Abarth. Takva se prilika pruža samo najboljima, a predstavlja prelazak na stepenicu više u karijeri.