Mladi Hrvat pri vrhu europske karting elite - Martin Kodrić

Mladi Hrvat pri vrhu europske karting elite – Martin Kodrić

Proteklog vikenda održan je drugi dio Europskog Prvenstva u Velikoj Britaniji, gdje je naš mladi vozač osvojio 3. i 9. mjesto u finalnim utrkama klase KF3.

Natjecanje je započelo sjajno;  Kodrić  je ostvario najbolje vrijeme kvalifikacijskog treninga u konkurenciji preko 80 vozača i osigurao najbolje startne pozicije u kvalifikacijskim utrkama. Prvu kvalifikacijsku utrku je pobijedio, kao i drugu, međutim nakon utrke kažnjen je sa 10 sekundi kazne zbog prebrzog starta, temeljem sudačke procjene, a ne mjernog uređaja. Ta ga je sudačka procjena vjerojatno koštala boljeg rezultata a i mogućeg osvajanja naslova…

Pobijedio je i u preostalim kvalifikacijskim utrkama, no ranije spomenuta sudačka kazna  ga ja pomaknula sa prve na drugu poziciju ukupnog poretka, nakon kvalifikacijskih utrka, odnosno drugu startnu poziciju za prvu finalnu utrku. U utrci je Kodrić dao sve od sebe, ali više od trećeg mjesta jednostavno nije mogao. Pobjedu je na domaćem terenu odnio Britanac George Russell ispred Francuza Doriana Boccolaccia.

U drugoj finalnoj utrci Martin Kodrić se našao u dodatnim problemima. Nakon kontakta sa Boccolaccijem, obojica su izletjela sa staze i time olakšali Britancu Russellu put do još jedne pobjede. Obojica su utrku završili, ali bez pobjedničkog postolja. Njihovim kontaktom je profitirao Talijan Luca Corberi osvojivši drugo i Rumunj Petru Gabriel Florescu treće mjesto. Martin Kodrić je utrku završio na 9. mjestu.

U ukupnom zbroju rezultata iz prvog dijela Prvenstva Europe održanog u Francuskoj i ovog drugog dijela iz Velike Britanije, Martin Kodrić je 4. najbolji vozač u Europi! Titulu najboljeg ove godine odnosi Britanac Russell ispred Francuza Doriana Boccolaccia i Španjolca Alexa Paloua.

Četvrto mjesto je obično najnezahvalnije mjesto koje se može osvojiti. Da nije bilo sudačke procjene možda bismo mladog Kodrića gledali na najvišoj stepenici podija Europskog Prvenstva. No gledajući objektivno, biti 4. u Europi je zaista velik rezultat, koji mnogi vozači mogu samo priželjkivati!

Rezultati 1. finalne utrke

Rezultati 2. finalne utrke

Poredak Prvenstva Europe