Luka na sto muka, al na koncu izvrstan rezultat u prvoj utrci sezone

Luka Grobenski, mladi  Puljanin porijeklom iz Koprivnice  svoj put prema zacrtanom cilju,  F1 svijetu utire natječući se s najtalentiranijim vršnjacima svijeta u Italiji. Ondašnje prvenstvo već je svojevrsna karting “liga prvaka”, no osim tih iskušenja Easykart serija dvaput u sezoni okuplja najbolje Europljane u borbi za kontinentalni “veliki kristalni globus.”

U Lido di Jesolo je Luka, na prvu od te dvije utrke Europskog Easykart prvenstva, stigao kao potpuni početnik u klasi do 100 ccm3, što su osjetili i njegovi dlanovi naviknuti na laganiji karting od 60 ccm  na kojima su se pojavili bolni  žuljevi.

Vikend na stazi Pista Azzura bio je jedan od najtežih u dosadašnjoj mu karijeri jer tek je nedavno prebolio virozu, zbog koje je prethodno morao propustiti prvu od sedam utrka talijanskog karting prvenstva.

Prvu nedjeljnu utrku, u konkurenciji 22 vozača, Grobenski je završio na 11. mjestu. U finale je tako startao iz zlatne sredine, a u tih poslijepodnevnih 20 krugova pametnom se taktikom uspio probiti do šestog mjesta. Adrenalin trkaće premijere potisnuo je u  tih 20-ak minuta žuljeve u zaborav. Ciljem je prošao s 12,815 sekundi zaostatka za pobjednikom, Talijanom Drudijem.

Prelazak u karting klasu 100 donio je Luki bolne žuljeve na rukama

– Prikupljeno iskustvo i kondicija, to su trofeji koje Luka nosi iz Jesola,  zadovoljno je komentirao otac Marijan i nastavio: “Novi mehaničar odmah je primijetio kako Luka vozi glavom,a alfa i omega organizatora,  Marco Angeletti iz Birela,  s osmjehom je pratio Lukin evidentan napredak iz treninga u trening tijekom prvog mu vikenda u jačoj klasi. G-sile su ga od prvog dana bacale po cockpitu pa je i natukao rebra, upalu mišića ni ne spominjem, to se podrazumijeva. Na kraju, Luka je bio sretan jer šesto je mjesto odlično, uostalom na svečanom su proglašenju baš bila prva šestorica! K tome, postaja Primocanale Sport predstavila ga je kao buduću zvijezdu klase 100ccm3.”

Druga, završna utrka Europskog prvenstva vozit će se u srpnju u Poljskoj, a sljedeći Lukin nastup je 10. travnja u Sieni, kad će se uključiti u oštru i trkačima brojniju konkurenciju nacionalnog prvenstva. Luka nastupa za momčad General Cart.

REZULTATI UTRKE