Sjajan nastup u Francuskoj - Martin Kodrić

Dosadašnje CIK-FIA  prvenstvo Europe sastojalo se od tri kvalifikacijska natjecanja podijeljena na sjevernu, središnju i zapadnu Europu. Ovogodišnji sistem natjecanja za Prvenstvo Europe podijeljeno je na sjeverni i južni dio.

Proteklog vikenda održana su oba kvalifikacijska natjecanja – CIK-FIA North European Trophy u Engleskoj za vozače iz Velike Britanije, Irske, Poljske, Češke, Slovačke, države Beneluksa, Skandinavske zemlje te vozače iz Rusije. Drugo natjecanje pod nazivom CIK-FIA South European Trophy za klase KF2 i KF3 održano je u Francuskom Varennesu, a nastupili su vozači iz svih ostalih zemalja Europe.

Naš Martin Kodrić nastupio je u klasi KF3 među 90 natjecatelja. Odličnu formu pokazao je od početka slobodnih treninga te u kvalifikacijama osvojio 13 mjesto ukupno. Na istom mjestu završio je i kvalifikacijske utrke, plasiravši se tri puta na 8. i jednom na 12. mjesto poretka. Time je automatski osigurao 13. startnu poziciju u finalnoj utrci.
U jakoj konkurenciji u finalnoj utrci probio se do 8. pozicije, no u posljednja dva kruga pao je na 12. mjesto na kojemu je i završio utrku.
Ovo je svakako velik rezultat za Kodrića, budući da prvi dio sezone i nije protekao prema planu. Martin vozi za novu momčad s kojom još uvijek nije u potpunosti pronašao ‘zajednički jezik’ i razumijevanje oko pripreme i podešavanje kartinga.

Za mladog Kodrića slijedi tjedan odmora pa zatim treća ovogodišnja utrka WSK Master Serije u Talijanskoj Valvibrati.