Na karting stazi „ST Rauš“ u Novom Marofu vozit će se ovog vikenda i druga ovogodišnja karting utrka Prvenstva Republike Hrvatske „Novi Marof 2017.“. Plod je to uspješne suradnje Odbora za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza i slovenskog Avto karting kluba SportStil, koji su nositelji organizacije natjecanja uz gotovo već uobičajeni suport i suorganizaciju AMKK Cobra Virovitica.

Naime, uz bodovanje hrvatskog prvenstva boduje se i slovenski SportStil Kup u kojem uz slovenske nastupa i veći broj hrvatskih vozača, ali ovog puta i Prvenstvo Slovenije.

Prva utrka sezone na ovoj istoj stazi okupila je 78 vozača, među kojima je bila i poneka vozačica kartinga. No, očekivanja organizatora ovog puta idu ka brojci 100 što će, ispuni li se, biti pravi festival brzina mini formula.

Jan SEKULA (AKK Zanatlija) foto M.Krpan

Sa hrvatske strane u domaćem prvenstvu osam klasa prijavilo se 37 vozača iz 12 klubova. Brojem prednjake ekipe AKK Zanatlija i državnih prvaka AK Koprivnica, a u stopu ih prate dva riječka kluba AK RI autosport“ i KK Rijeka. Posebno ohrabruje podatak da bi se u klasi najmlađih, onih od 5 do 8 godina trebalo naći sedam vozača što je plod rada zagrebačke i riječke karting škole, ali i ovogodišnje orijentacije HAKS-a i Odbora za karting sport koji je dodjeljivanjem kartinga u regionalne klupske centre povećao interes za sudjelovanjem.

Poslije dvije bodovne utrke PH vodeću poziciju prije novog ogleda s konkurencijom drže: u klasi Rotax Micro Max Leon Zelenko (KK Koprivnica), Mini kart Adrien Mesec (AK RI autosport), Rotax Max Junior Jan Pokos (AKK Zanatlija), Rotax DD2 Dorijan Čargonja (AKK Podravina Koprivnica), KZ2 Luka Fabijančić (AK Ina Delta Zagreb), KZ2 Master Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica), te u konkurenciji klubova AKK Podravina Koprivnica.

Leon ZELENKO (KK Koprivnica) snimio M.Krpan

Predigra nedjeljne utrke je cjelodnevni slobodni trening u subotu 20.svibnja, te prvi dio verifikacije od 17 do 19 sati. Nedjeljni program počinje drugim dijelom prijema vozača već od 7 sati, slobodni trening je od 8 sati, a mjerenje vremena za startne pozicije od 9,40. Prva skupina utrka počinje u 11,50 sati ( za Slovence predfinalna, a za PH prva bodovna utrka), dok druga kreće u 14,30 sati.Proglašenje najuspješnijih predviđeno je u 17,30 sati.