Dvadesetak hrvatskih kartingaša ovog će vikenda nastupiti na međunarodnom karting natjecanju u Sloveniji što se 2.srpnja u organizaciji ljubljanskog Auto karting kluba „SportStil“ održava na stazi „Vransko“. Očekuje se nastup stotinjak kartingaša iz više europskih zemalja obzirom da se boduju FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, slovensko i hrvatsko državno prvenstvo, te slovenske SportStil Cup i Rok kup. Dio hrvatskih kartingaša uz bodovanje za PH sudjelovat će i u bodovanju CEZ-a, te SportStil Cupa, a svi će biti razvrstani u čak 13 različitih klasa.

Hrvatsko prvenstvo „odradilo“ je polovicu kalendara, a uz Vransko predstoje još gostovanje u Italiji krajem kolovoza, te završna utrka sredinom listopada čiji je nositelj Zagrebački automobilistički savez.

Uoči gostovanja u Vranskom, na stazi koja se improvizira u duljini 1.050 metara u sklopu Centra varne vožnje AMZS, vodeće pozicije Prvenstva Republike Hrvatske , nakon šest bodovnih utrka drže: Rotax Micro Max Leon Zelenko (KK Koprivnica), Mini kart Adrien Mesec (AK RI autosport), Rotax Max Junior Jan Pokos (AKK Zanatlija), Rotax DD2  Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica), KZ2 Marko Kranjčec (AMKK Cobra Virovitica), KZ2 Master Nikola Samaržija (AMKK Cobra) ,te ekipno Autoklub RI autosport.

Subotnji dan predviđen je za slobodne treninge, a u nedjelju od 8, odnosno 9,40 sati na rasporedu su treninzi za startne pozicije. Prva skupina utrka starta od 11,50 sati, a druga od 14,50, dok je za 17,30 sati predviđena svečanost dodjele priznanja najuspješnijima.