Luka Grobenski

Gume nisu izdržale, ali sačuvao je visoko četvrto - Luka Grobenski

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih vozača, 12-godišnji kartingaš Luka Grobenski, nastupio je na posljednjoj Winter Trophy utrci Easykart sezone 2011., koja se od 10.do 13. studenog održavala u Ala di Trentu. Mladi Puljanin na mjerenju vremena zauzeo je deseto mjesto u zahtjevnoj klasi 100. Imao je i tehničkih problema s kartingom koji su se rješavali u hodu tijekom treninga: mijenjao se klip i cilindar motora, osovina i kočnice. U kvalifikacijskoj utrci je napredovao i stigao do šeste pozicije. Uslijedili su novi problemi: zbog greške svog tima koji su ga poslali na mjerenje vremena s već rabljenim umjesto novim gumama,koje su potom obilježene, na istima je morao nastupiti u utrci.

Luka Grobenski

Luka je imao niz tehničkih problema s kartingom koji su se rješavali u hodu tijekom treninga

Start je bio odličan. Luka je sa šestog mjesta krenuo vanjskom stranom i,da bi izbjegao kontakte, propustio je vozača ispred sebe ušavši u unutarnju stranu zavoja. Probio se na četvrtu poziciju. U četvrtom krugu utrke je imao tada najbrže vrijeme utrke 47.491 i brže vrijeme od pobjednika finalne utrke Javurek Dominika ( 47.498). Napadao je vodeći trojac, ali u 12 krugu utrke gume više nisu držale. Da bi zadržao svoju poziciju, morao je promijeniti stil vožnje jer je karting jako proklizavao u zavojima, no ipak je uspio sačuvati četvrto mjesto mjesto u finalnoj utrci.

– Vozilo se u hladnim uvjetima drugačijim od vrućih gumiranih ljetnih pista. Luka je morao prilagoditi vožnju,setup kartinga i pritisak u gumama zimskin uvjetima na pisti, a upravo to je za njega neprocijenjivo iskustvo u klasi 100, kazao nam je njegov otac Marijan.