U subotu 25.veljače s početkom u 11 sati u zagrebačkom hotelu „International“ održava se redovna izborna skupština Hrvatskog auto i karting saveza, nacionalne sportske asocijacije oktanskog sporta na četiri kotača što objedinjuje rad gotovo 70 članica iz cijele Hrvatske – što klubova, što županijskih saveza.

Analizirat će se i razmotriti izvješća protekle godine, ali i perioda od 2013. godine tijekom kojeg je HAKS u suradnji sa klubovima provodio bogat i sadržajan program što se posebno ogledalo u organizaciji prvenstvenih natjecanja kako državnog tako i međunarodnih prvenstava. Godišnje se u Hrvatskoj organizira oko 45 utrka u više automobilističkih disciplina – kružne i brdske utrke, rally, autocross, ocjenske vožnje, autoslalom, kronometar vožnje, odnedavno i formula driver i utrke ubrzanja, te prvenstvo u kartingu u kojem je posljednje dvije godine po šest natjecanja uz 12 bodovnih utrka. U godinama opterećenim sveopćom recesijom i gospodarskom krizom koja nije mimoišla i brze oktance broj sudionika po utrkama bio je neznatno manji, ali je kontinuitet utrka zadržan i obuhvaća praktično sve krajeve Hrvatske, s time da se protekle godine osjeća lagani porast broja sudionika. Izuzetan je značaj i na međunarodnom planu od kojih organizacijski i domaćinstvom HAKS-a prednjače tri tradicionalne i vrhunske priredbe – brdska utrka „Buzetski dani“ bodovno natjecanje FIA Prvenstva Europe i dva relija uvrštena u FIA Euro rally Trophy – Croatia rally i Ina Delta rally. Hrvatska, time i nacionalni savez vodeća je asocijacija u auto sportu šire regije, pa je za očekivati da to ostane i nadalje.

Subotnji skup vodećih ljudi hrvatskog auto i karting sporta obilježit će i izbor novog rukovodstva za novo mandatno razdoblje do 2021. godine. Za čelnu poziciju predsjednika kandidat je dosadašnji predsjednik Matko Bolanča. Za očekivati je da će se u novom rukovodstvu i vodećim tijelima saveza nastaviti kontinuitet, ali i osvježiti novim kadrovima.

Prigoda redovne i izborne skupštine iskorist će se i za obilježavanje jubileja Hrvatskog auto i karting saveza koji je 15.veljače napunio 20 godina samostalnog rada. Tom će se prigodom zaslužnim klubovima, institucijama i pojedincima uručiti prigodna priznanja.

Dan poslije skupštine, u nedjelju 26.veljače s početkom u 10,30 sati Hotel International bit će mjesto okupljanja svih sudaca najvišeg specijalističkog ranga u auto sportovima na redovno i obveznom seminaru obnove znanja, nakon kojeg će desetak kandidata pristupiti ispitu za zvanje suca specijaliste osnovom kojeg može obavljati najodgovornije zadaće hrvatskog auto sporta.