U društvu najboljih - dva treća mjesta u Misanu za Ivana Pulića

U društvu najboljih – dva treća mjesta u Misanu za Ivana Pulića (foto: Gec)

Ivan Pulić proteklog je vikenda u Misanu odvezao dvije senzacijonalne utrke talijanskog Renault Clio kupa. Nadao se ulasku u prvih deset, što mu je želja od prvog dana u ovom iznimno zahtjevnom natjecanju, no s dva treća mjesta iznenadio je samoga sebe i pokazao svima da mu je mjesto među najboljima. Po povratku iz Italije opisao nam je utrku i atmosferu na slavnom trkalištu.

Ivan Pulić - Clio kup Italia

Rezultatom i našim mladim asom odušvljeni – Rangoni Motorsport (foto:Gec)

– U petak sam odvezao prvi trening i odradio ga odlično, zauzevši sedmo mjesto.Iako sretan zbog rezultata, shvatio sam da mogu ja i bolje. Na drugim treninzima počinju problemi s automobilom. Naime,  u određenim zavojima jednostavno nije imao snage. Srećom, moj tim uspio je uspješno otkloniti kvar kako bih stigao na subotnje kvalifikacije. Nakon nekoliko krugova koje sam odvezao vrlo dobro i zauzeo šestu poziciju, promijenio sam gume te do kraja kvalifikacija ostvario treće vrijeme, što me u potpunosti oduševilo. Da stvari budu bolje, zbog kazne vodećeg saznao sam da startam iz prvog reda.
Interesantna je bila situacija kad su mi pojedini vozači, u čudu što sam se tako visoko kvalificirao, prišli kako bi se upoznali i ispitivali me koliko sam utrka vozio i slično.

Ivan Pulić - Misano - Clio cup Italia

Vrlo borbena utrka

Moram priznati da je sjajan osjećaj bio stajati u prvom redu, među najboiljim vozačima kupa i čekati na semofor.Nažalost, odmah nakon starta prve utrke padam u poretku na sedmo mjesto, pokušavajući se obraniti u ogromnoj gužvi. Nedugo zatim ulazim u svoj ritam i dostižem vozače ispred. Nakon nekoliko krugova prilazim drugome i prolazim ga koncentriran na vodećeg. Predzadnji zavoj ulazimo zajedno jedan do drugoga i korektno se borimo za pobjedu, no u posljednjem ostajem na vanjskoj strani popuštajući gas kako bih izbjegnuo eventualni sudar ili zaglavljivanje u pjesku. Pored mene s lakoćom prolaze dvojica i završavam na trećem mjestu.

Misano -Clio kup Ivan Pulić

Ivan Pulić: “Svi su se pitali odakle je ovaj pao, a to dokazuje i činjenica da nisu pripremili ni hrvatsku zastavu na postolju”

Osjećaj je bio neopisiv, čitav tim se radovao i čestitao mi, istinski smo uživali u rezultatu. Svi su se pitali odakle je ovaj pao, a to dokazuje i činjenica da nisu pripremili ni hrvatsku zastavu na postolju.

U drugoj utrci startao sam odlično, boreći se za mjesta ispred. Nakon mnogo kontakta zauzimam treću poziciju i ponovo završavam na postolju, ovaj put s visoko postavljenom hrvatskom zastavom na postolju.

Oduševili su me i malobrojni hrvatski navijači koji su došli u nedjelju da bi pogledali jednu utrku. U svakom slučaju, ovo je za mene bio Velik rezulat, ali i za cjelokupni projekt “Croatia Junior Team by Niko Pulić”, no moramo ostati čvrsto na zemlji jer ipak su ovo tek počeci. Sad mi slijedi ljetna pauza i s nestrpljenjem očekujem sljedeću utrku koja se vozi 2.rujna na Red Bull Ringu u Austriji.