Uručenje priznanja za doprinos u autosportu tijekom 2010.

Predsjednik HAKS-a Marijan Kostrenčić dodijelio je priznanje Aleksandru Rajkovu za doprinos u razvoju autosporta

U Zagrebu je održana skupština Hrvatskog auto i karting saveza. Prihvaćena su izvješća o radu tijekom 2010. godine što su ih podnijeli predsjednik Marijan Kostrenčić, ali  i u ime dva odbora Arsen Ulčar, predsjednik Odbora za auto športove i Darko Kozarac, zamjenik predsjednika OKŠ-a  koji se skupštinarima obratio u ime spriječenog Vladimira Goluba, predsjednika Odbora za karting športove HAKS-a. Prihvaćeno je i financijsko izvješće, kao i plan za 2011. koji neće biti nimalo lako ostvariti tim više što HAKS nema generalnog sponzora, a i do sponzora i donatora u današnje je vrijeme izuzetno teško doći.
Hrvatski auto i karting savez objedinjava rad 70-tak klubova i županijskih saveza, a skupštinari su prihvatili u svoje redove i nove članice , među kojima neke već djeluju više mjeseci.  U obitelj oktanaca na četiri kotača priključili su se AKK „Sveta Nedjelja“ Sveta Nedjelja,, AK „401 Ulična utrka“ Žminj, AK „Delta Sport“ Zagreb, AK „Učka Sport“ Matulji, AKK „Osijek“, AK „Rally Baba“ Oroslavje, AK „Zagorje – Oroslavje“ Oroslavje i AK „AD Astra“ Kastav.

Prezentirana je informacija o projektnoj dokumentaciji i planovima izgradnje novog hrvatskog oktanskog hrama „GP1 Zagreb Motodroma“ na području Općine Bistra

Među prvima u svijetu Hrvatski auto i karting savez upravo je na godišnjoj skupštini prezentirao  projekt „Desetljeće akcije sigurnosti prometa na cestama“ (2011.-2020.g.) što ga je FIA na svojim radnim tijelima premijerno objelodanila početkom prošlog tjedna. HAKS je uz HAK i MUP u Hrvatskoj sudionikom radne grupe za provođenje ove hvale vrijedne akcije što je podržana od Ujedinjenih naroda, a provodi je 227 članica FIA iz 132 zemlje svijeta. Skupštinari su donijeli i nekoliko odluka o provođenju i prezentaciji akcije kroz sportska automobilistička natjecanja dajući time svoj neposredan doprinos sa ciljem što veće sigurnosti kako u prometu, a time i na sportskim manifestacijama.
Prezentirana je informacija o projektnoj dokumentaciji i planovima izgradnje novog hrvatskog oktanskog hrama „GP1 Zagreb Motodroma“ na području Općine Bistra, kao i 30-godišnjim koncesijskim ugovorom HAKS-a i Općine Kumrovec oko korištenja raspoloživih prostora za razvoj auto i karting sporta.
Predsjednik HAKS-a Marijan Kostrenčić je u ime Upravnog odbora na kraju radnog dijela Skupštine dodijelio posebno priznanje Aleksandru Rajkovu, sportskom sucu Autokluba „Pula-Rovinj“ i tajniku Auto i karting saveza Istre  za izuzetan doprinos i razvoj auto sporta tijekom 2010. godine.