Kristijan Habulin

U prvom nastupu među najboljima - Kristijan Habulin

Na prvoj ovosezonskoj utrci talijanske Formula Renault 2.0 serije, koja se u nedjelju održala na legendarnoj stazi u Monzi, hrvatski predstavnik Kristijan Habulin osvojenom petom pozicijom ostvario je povijesni rezultat.

Vozač hrvatskog Kreator racing teama u utrku je krenuo s 11. pozicije, no već do prvog zavoja pretekao je trojicu konkurenata. Borbenom vožnjom do kraja te odličnom koncentracijom, Habulin je stigao do petog mjesta. Osvojenom petom pozicijom u prvoj utrci – Habulin je izborio start druge s druge pozicije. Kao i u prvoj utrci – krenuo je borbeno te odmah preuzeo prvu poziciju koju je uspijevao obraniti čak trećinu utrke. Ipak, do kraja utrke nije uspio izdržati napade konkurenata te je završio na odličnome šestome mjestu. U jutrašnjoj utrci startalo je 17 vozača. Nikad u povijesti niti jedan hrvatski vozač nije ostvario takav rezultat u bilo kojoj kategoriji formule.

Kristijan Habulin  - Kreator racing team

U prvoj vožnji startao je s 11 pozicije i do kraja utrke pretekao šestoricu

-Zadovoljan sam nastupom, iako prave stvari tek dolaze. Odlučio sam odigrati na sigurnu kartu i nisam htio riskirati. Ovo je moj prvi nastup u Formuli Renault, a rezultati mi daju veliko samopouzdanje. Lijepo je vidjeti da sam konkurentan., izjavio je Habulin. Direktor Kreator Racing momčadi  Davorin Štetner, potvrdio je zadovoljstvo i pohvalio nastup svog vozača.
– Ovo zaista nismo očekivali. Kristijan se snašao odlično, a fasciniran sam njegovom mirnoćom za vrijeme utrke. Najbolji mogući početak natjecanja za Kreator Racing Team, zaključio je.

Kristijan Habulin  - Kreator racing team

Trenutno se u ukupnom poretku prvenstva Habulin nalazi na petom mjestu s osvojenih 18 bodova

U prvenstvu talijanske Formule Renault vozi se 12 utrka na stazama poput Monze, Imole, Red Bull Ringa. Neki od poznatih lica koja su osvajala ovo prvenstvo su današnji vozači F1: Felipe Massa, Pastor Maldonado i Kamui Kobayashi. Trenutno se u ukupnom poretku prvenstva Habulin nalazi na petom mjestu s osvojenih 18 bodova. Sljedeća utrka na rasporedu je 27. svibnja na autodromu u Imoli.

Tekst prenijet sa službene stranice Kretor Racing