O PRVAKU ODLUČUJU GAJIĆ, MILOKANOVIĆ I JURANIĆ

 

Tri su kandidata za prvaka s razmakom dva po dva boda, a pobjeda donosi slavu – naslov pobjednika najbrojnije hrvatske automobilističke discipline

 Bolje nije moglo. Nakon raspleta brda na krajnjem jugu i dubrovačkoj stazi, nakon „trilera“ u kronometru još jednom na jugu u Banićima, novi  neizvjesni rasplet sezone ovog puta  na sjeveru Jadrana. Automotodrom Grobnik i „velika“ staza, prilagođena disciplini koja je u ekstremnom usponu u nas, u nedjelju 12.studenog  bit će poprište završnice automobilističke sezone bodovnih natjecanja iz ovogodišnjeg kalendara Hrvatskog auto i karting saveza.

„Formula driver – nagrada Allianza“ u organizaciji Autokluba „Poreč Motorsport“ i suorganizatora bratskog Autokluba „Skok racing“ iz Brtonigle, okupit će, prema svim očekivanjima ukupno 160 vozača i vozačica iz četiri zemlje – Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije. U sustavu bodovanja međunarodnog HAKS Kupa Formule driver na listi prijava čak je 100 sudionika iz 26 hrvatskih klubova, te po sedam Austrijanaca i Slovenaca.

LISTA PRIJAVA

Peto je ovo, zaključno i odlučujuće natjecanje sezone, poslije brdskih dionica u Buzetu, na Učki, ogulinskom Kleku i pitoresktnom Limskom kanalu, jedino na kružnoj stazi Automotodroma Grobnik, koja će u duljini 4.000 metara s deset „šikana“, zona usporenja, biti prilagođena ovoj sve atraktivnijoj i automobilistima primamljivoj disciplini.

Na Grobniku će se odlučiti pobjednik ovogodišnjeg Kupa za kojeg konkuriraju trojica favorita.

Branitelj naslova iz prošle godine Austrijanac Dragan Gajić upisao je ove godine dvije pobjede, na Učki i Limskom kanalu, preuzeo lidersku poziciju dočekujući odlučujući „boj“ s 50 bodova. Tek dva boda manje, uz pobjedu u Ogulinu ima Donald Milokanović (AK Skok racing), a vrijednim sakupljanjem bodova, uz dva druga i jedno treće mjesto na samo četiri boda manje od vodećeg stigao je mlađi Juranić – Ivan, Delničan iz gerovskog AKK Petar Klepac. Sudbinu pobjednika sezone oni imaju u svojim rukama za volanima Opel Corse HVR, Zastave 750 s jačim motorom ispod poklopca i Renaultom 5.

Ivan Juranić već je osigurao jedan naslov – i prije posljednjeg natjecanja pobjednik je, ove godine brojne konkurencije juniora, dok je naslov najbolje  vozačice osigurala Talijanka Romina Bressan koja nastupa za AK Buzet Autosport. U klasama  pobjednički status već je siguran za Igora Kocijančića (AK Skok racing), Marina Petrića (AK Rijeka), Nina Andrejevića (AK Opatija) i Donalda Milokanovića. Rezultat Grobnika ustoličit će pobjednikom najbrojnije klase 5 ili Dragana Gajića ili Ivana Juranića među kojima je sad jedan jedini bod razlike. O pobjedniku specifične klase 7 (Zastava Yugo) odlučit će sin i otac Nino ili Petar adam iz Slovenije.

Ekipno uz 14 bodova prednosti najveće šanse ima Autoklub Buzet Autosport koji će u nedjelju nastupiti s najbrojnijom deseteročlanom ekipom ispred Autokluba Skok racing čije će boje braniti osam vozača.

Uz bodovanje HAKS Kupa čiji je nositelj realizacije Autoklub Buzet Autosport, vozi se i Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a, Prvenstvo Auto i karting saveza Istre i Prvenstvo Istarske rivijere.

Administrativni poslovi verifikacije, liječničkog i tehničkog prijema odvijat će se u subotu od 15 do 18 sati, a nedjeljni program počinje obveznim sastankom sa svim sudionicima u 7,30 sati. Trening se vozi od 8, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 10,15 sati. Priznanjima najuspješnijima oko 16 sati zaključit će se tako još jedna bogata hrvatska automobilistička sezona, ona u kojoj se na više od 50 utrka diljem Hrvatske, ali i inozemstvu, „lovilo“ bodove u osam disciplina Prvenstva Hrvatske i HAKS kupa.