2

Prvo izdanje utrke ‘Inter cars Učka 2014.’ ispunilo je sva očekivanja – natjecatelja, publike i organizatora. Prekrasan sunčan dan s više od stotinu natjecatelja iz Italije, Slovenije i Hrvatske u Veprinac je privuklo gotovo tisuću posjetitelja koji su odlučili provesti prošlu nedjelju s pogledom na atraktivne vožnje.

Manifestacija je započela u jutarnjim satima s treningom, da bi potom, kroz dan uslijedile tri vožnje koje su zbrajane za ukupan rezultat, a sudeći prema rezultatu, staza duljine 2400 metara sa sedam šikana, najbolje je ‘sjela’ Talijanima. Ukupni pobjednik prve utrke Inter cars Učka 2014. je Enrico De Martin iz Italije, koji je sa svojom formulom Gloria odvozio najbolje vrijeme (4:51.629). Na drugo mjesto plasirao se Pupillo, koji je sa svojim Kawasaki prototipom imao vrijeme 4:52.918, dok se na treće mjesto s vremenom 4:56.035 smjestio Ferra, s Renault Cliom RS. Marin Petrić na 5. mjestu u ukupnom poretku sa svojim Renaultom Meganom bio je najuspješniji natjecatelj od hrvatskih vozača, Igor Gauš (Lancia Delta) plasirao se na drugo mjesto, a Vjekoslav Čičko na treće (Fiat 500).

1

Za dodatnu atraktivnost te promociju utrke i discipline organizatori su pripremili i posebne promo vožnje za goste i publiku. Rajmond Terčić iz Grobnik track daya otvorio je svaku vožnju, a nakon njega uslijedio je Tomislav Muhvić, prvak Europe na brdskim stazama, zatim Tomas Hrvatin i Marinko Stanić dugogodišnji rally vozači, koji su demonstrirali svoje vozačke vještine i provozili goste, uzvanike, ali i dobitnike nagradnih promo vožnji.

3

– Izuzetno smo zadovoljni odazivom vozača i publike, a u današnje vrijeme okupiti toliki broj automobilista je zaista veliki uspjeh. Sve je prošlo u savršenom redu, što nas posebno veseli, a ovo natjecanje pokazalo se kao puni pogodak, kako u sportskom segmentu tako i u turističkoj valorizaciji manifestacije koja je imala direktan financijski input u uslužni sektor na Opatijskoj rivijeri. Također, tio bih se ovim putem zahvaliti svim sponzorima i volonterima koji su svojim radom i donacijama omogućili da se utrka održi, istaknuo je Igor Puž, ispred organizatora.