DONALD MILOKANOVIĆ ZADRŽAO OBITELJSKU TRADICIJU

Auto i karting savez Istre dvije je protekle godine nositelj aktivnosti Regije Zapad Hrvatskog auto i karting saveza koja obuhvaća autoklubove s područja četiri susjedne županije: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke. Protekle je godine tek jedna disciplina, i to najmlađa, Formula driver zaslužila proglašenje najuspješnijih koje će se održati u nedjelju, 5.ožujka s početkom u 17 sati.

Za mjesto svečanosti odabran je Karting centar „Poreč“ nadomak Taru, gdje se uoči svečanosti cjelodnevno treniralo stazom, privikavalo na novu sezonu nakon „zimskog sna“, a koja će se kroz dva tjedna nastaviti upravo na ovcoj stazi kronometar prvenstvom Hrvatske.

Marino MILOKANOVIĆ (AMK Skok racing) snimio M.Krpan

Marino MILOKANOVIĆ (AMK Skok racing) snimio M.Krpan

Prvenstvo Auto i karting lige Zapad u 2016.godini bilo je raspisano za dvije discipline: kronometar vožnje se nije proglasilo jer su održana samo dva natjecanja (Tar i Grobnik), dok je Formula driver objedinila četiri natjecanja u Buzetu, na Učki, Limskom Kanalu i na Grobničkom polju.

Status najuspješnijeg drugu godinu za redom ostaje u obitelji Milokanović. Nakon što je 2015. godine ukupni pobjednik bio Marino Milokanović, prošlogodišnjom je sezonom, iako bez ukupne pobjede, bodovno dominirao njegov nećak Donald Milokanović iz brtoniškog AK Skok racing. No, „stric“ je ipak sa dvije uvodne pobjede sezone zadržao poziciju viceprvaka, dok su obojica ujedno pobjednici svojih klasa u kojima su nastupali. Treće je mjesto pripalo izvrsnom mladom istarskom vozaču Ediju Kuhariću, koji je vozeći za Autoklub Opatija Motorsport osvojio i pobjedu klase „Zastava sport/sprint“. Ekipno su nedostižni bili vozačice i vozači AK Buzet Autosport, ispred AK Skok racing i pazinskog Istra racing teama.

Romina BRESSAN (snimio M.Krpan)

Romina BRESSAN (snimio M.Krpan)

Najuspješnija vozačica sezona bila je Romina Bressan (Buzet Autosport), a juniorski naslov otišao je u Gorski kotar Ivanu Juraniću (AKK Petar Klepac), mlađem bratu državnog prvaka brda. Pobjednici preostalih klasa u 2016.godini bili su: Boris Seccareccia (AK Opatija), Marino Poropat (Istra racing team), Patrik Vivoda i Bojan Krota (Buzet Autosport).

IVAN JURANIĆ (AKK Petar Klepac) snimio M.Krpan

IVAN JURANIĆ (AKK Petar Klepac) snimio M.Krpan

Nova sezona Formule driver, najmlađe domaće automobilističke discipline objedinit će ove godine pet natjecanja pod novom rukovodnom palicom Autokluba Buzet Autosport, inače začetnika ove discipline na našim prostorima. Oni su ujedno domaćini otvorenja sezone HAKS Kupa FD, ali i bodovanja Prvenstva Regije Zapad 24.svibnja na legendarnoj buzetskoj brdskoj stazi, slijedi Učka 23.srpnja (AK Opatija Motorsport), novo natjecanje na Kleku 27.kolovoza (AK Klek Ogulin), Limski kanal 1.listopada (AK Poreč Motorsport) i završnica na kružnoj stazi i novom asfaltu Automotodroma Grobnik 19.studenog u organizaciji AK Skok racing.

EDI KUHARIĆ (AK Opatija Motorsport) snimio M.Krpan

EDI KUHARIĆ (AK Opatija Motorsport) snimio M.Krpan