Inter Cars Učka 2014

Legendarna staza na Učki, 20. srpnja 2014., ponovo će biti domaćin još jedne automobilističke utrke pod nazivom ”Inter Cars Učka 2014“.  Ovaj put riječ je o disciplini ”Formula driver“ koja je novost na hrvatskim stazama, a prva takva je sredinom svibnja održana u Buzetu. Formula driver je kombinacija brdske utrke i autoslaloma, osmišljena je po uzoru na talijanske autoslalome, a vozit će se na stazi duljine 2400 metara. Vozači će na brzim i ravnim dijelovima djelomično biti usporeni sa sedam šikana, koliko ih je predviđeno duž staze, dok će zavoji biti čisti. Zbog takve koncepcije staze ova disciplina pogodna je za vozače svih profila – slalomaše, brdaše ili relijaše, jer će svi oni imati podjednake mogućnosti u ostvarenju najboljeg rezultata. Ujedno je to i izvrsna prilika za nove vozače da se okušaju u autosportu.

U tijeku su posljednje pripreme za utrku. Za organizaciju se pobrinula ekipa iz AK Opatija motorsporta i AK Učka sporta, a na listi prijava našlo se dvadesetak natjecatelja za Prvenstvo auto i karting saveza Istre te 70-ak promo vozača iz Hrvatske i Italije. Na vama je da se za vikend uputite  u gradić podno Učke te uživate u atraktivnim vožnjama naših gostiju. Očekuje vas bogata ugostiteljska ponuda, a za one najhrabrije organizirane su i promotivne vožnje. 

RASPORED:

Nedjelja – 20.07.2014

9:00 – Službeni trening

11:00 – 3 utrke

 

PROMO VOŽNJE

Za sve ljubitelje brzine organizirana je i nagradna igra. Najsretinije gledatelje legendarnom Učkom provozati će prvak Europe na brdskim stazama Tomislav Muhvić, te rally vozači Tomas Hrvatin i Igor Puž. Za sudjelovanje u nagradnoj igri dovoljno je poslati e-mail s osobnim podacima (ime, prezime, godina rođenja,  broj telefona) na adresu opatijamotorsport@yahoo.com, a sudjelovati mogu sve osobe starije od 18 godina.

Imena sretnih dobitnika biti će objavljena u subotu (19.7.) na službenim stranicama AK Opatija motorsporta (www.opatija-motorsport.com) i na službenom Facebook profilu.