Za nastup u sezoni Formule 2 potrebno mu je najmanje 400 tisuća eura - Saša Radola (foto: formulatwo.com)

Za nastup u sezoni potrebno mu je najmanje 400 tisuća eura - Saša Radola (foto: formulatwo.com)

Pulski automobilist Saša Radola na pragu je ulaska na prestižno natjecanje Formule 2. Uspije li, upisat će svoje ime u zlatnu automobilističku knjigu kao jedini Hrvat koji je dospio među elitne formulaše. Na službenim stranicama organizacije objavljen je članak u kojem se navodi kako Saša cilja na dvogodišnji angažman u Formuli 2. Nažalost, stvari neće ići tako glatko. Problem je naravno financijske prirode, jer za jednu sezonu natjecanja u Formuli 2 valja prikupiti oko 400 tisuća eura.
– Ulažemo golem trud u pronalasku sponzora koji bi Saši osigurali priliku da pokaže oktanskom svijetu svoj izuzetni vozački talent, kao što ga je pokazao na nedavnim zimskim testiranjima u Španjolskoj. Obzirom da su cijene nastupa i popratnih troškova goleme, a vremenski period kratak, ukoliko mu ne uspijemo osigurati nastupe u ovoj sezoni, koja počinje za svega dva mjeseca, fokusirat ćemo se na sljedeću i vjerujemo u uspjeh, kazao nam je član njegovog tima Denis Peloza.
Prva utrka Formule 2 održat će se od 13-15 travnja u Silverstoneu, slijede natjecanja na stazama Algarve (Portugal), Nurburgring (Njemačka), Spa Francorchamps (Belgija), Brands Hatch (V.Britanija), Paul Ricard (Francuska), Hungaroring (Mađarska) i Monza (Italija). O Sašinim dojmovima nakon testiranja Formule 2 pročitajte ovdje.