Četvrto ovogodišnje natjecanje najmlađe domaće automobilističke discipline „Formula driver“ održava se u nedjelju 8.listopada u organizaciji Autokluba „Poreč Motorsport“ u Limskom kanalu. „Formula driver-10.nagrada Kanfanara 2017.“ privukla je pažnju 126 sudionika od kojih je 74 u konkurenciji za bodove ovogodišnjeg sustava tri prvenstva: HAKS Kupa FD, Auto i karting lige Zapad (Istra,Kvarner i Gorski kotar) i Auto i karting saveza Istre. Ostali su u kategoriji promo vozača za Nagradu Kanfanara.

Vozi se treću godinu za redom ponovo u pitoresktnom krajoliku Limskog kanala i prometnice od samog mora s usponom na magistralnom pravcu prema Poreču gdje se više godina vozila brdska auto utrka. Za Formulu driver, disciplinu koja je svojevrsni spoj brdske utrke i autoslaloma pripremit će se staza duljine 3.000 metara uz sedam „šikana“, odnosno usporenja koja imaju prvenstveno sigurnosni aspekt usporavanja na ravnim dionicama, ali i samo natjecanje čine izuzetno zanimljivim. Staza „Lim“ izuzetno je brza , čak najbrža u sustavu prvenstva, pa se očekuje da do izražaja dođu vozila jače snage.

U svojevrsnog favorita ovogodišnje Kupa,nakon pobjede u Ogulinu, promovirao se izvrsni automobilist AK Skok racing Donald Milokanović u svom „fićeku“ snage 140 konja ispod čijeg se poklopca „krije“ motor Yamaha motocikla. Konkurentima, žestokim rivalima pobjegao je, nakon tri natjecanja, za sedam bodova mladom Delničanu Ivanu Juraniću (AKK Petar Klepac) koji vozi Renault 5 GT Turbo, te bod više prošlogodišnjem šampionu sezone Austrijancu Draganu Gajiću koji vozi Opel Corsu HVR. U borbu za pobjedu upustit će se zasigurno i lider Autokluba Buzet Autosport Zagrepčanin Vjekoslav Čičko kojeg je u Ogulinu „izdao“ njegov Fiat Cinquecento u kojem je motor Suzuki 1000 motocikla od 200 i više konja.

Među 64 hrvatska vozača i vozačice iz 20 klubova najbrojniji su članovi vodećeg AK Buzet Autosport s 12 sudionika, a prate ih Brtonižani iz Skok racinga (8). Nastupaju vozači iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije.

Prijem vozača s verifikacijom i kontrolom vozila je u subotu od 15 do 18 sati, dok nedjeljni program počinje u 8 sati službenim treninzima. Start prve od tri bodovne utrke je u 10,30 sati, a proglašenje najuspješnijih oko 19 sati u Restaurantu Viking.