Erzbergrodeo 2011

Ekstremni enduro privlači velik broj motociklista iz cijelog svijeta

Završio je i 17. Erzbergrodeo – najteža enduro utrka u Europi. Do cilja, nakon četverodnevnog programa u austrijskom kamenjaru – Red Bull Hare Scramblea, stiglo je svega devet od ukupno 1.272 prijavljena natjecatelja. Poljak Tadeusz Taddy Blazusiak petom je uzastopnom pobjedom stekao status apsolutne legende kraljevske utrke Erzbergrodea, Red Bull Hare Scramblea.

Erzbergrodeo 2011.

Peterostruki pobjednik - Tadeusz Taddy Blazusiak

Od hrvatskih motociklista nastupili su Marko Prodan i Tihomir Kotarski. Na prologu su nadmašili prošlogodišnje rezultate i uvjerljivo se plasirali među 500 “Hare Scramble” izazivača (Prodan 86., Kotarski 150.).

Erzberg rodeo 2011

Hrvatski predstavnici - Marko Prodan i Tihomir Kotarski

Kotarski se okušao i u Rocketride kvalifikacijama te je u specifičnoj disciplini vožnje motocikla zahtjevnom blatnom uzbrdicom s rezultatom 21.206 sekundi zauzeo 88. mjesto. Prodan je, pak, prvi put vozio enduro nakon proljetnog prijeloma noge te je svu snagu i čuvao za utrku u kojoj će “jednom doći do cilja, pa makar dolazio na Erzberg sljedeća dva desetljeća”.

Erzbergrodeo 2011.

Na startu 1.272 enduraša

U svakom slučaju, Istranin može biti ponosan na ovaj nastup. Prodan je, naime, zapeo nakon 9. kontrolne točke – na “Slavoluku bola” i osvojio 125. mjesto. Lani se probio do 13. od 20 “prolaza” te završio među 100 najboljih (92.), no sada je u prvom redu bilo važno da noga izdrži brutalne napore.Kotarski je opet bio žrtvom muljevitog područja „Vražje kuhinje“ te mu uz ime stoji 318. mjesto.

Erzbergrodeo 2011.

Strmi usponi "željeznog brda"

VIDEO