Enduro utrka u Buzeti i okolici održava se 26. i 27. ožujka; (foto: Matas/EMK Buzet)

Ovaj vikend enduro motocross klub Buzet priređuje dvodnevnu međunarodnu motocross priredbu koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske i Alpe Adria kup. Biti će to još jedno značajno oktansko događanje na dva kotača poslije jednogodišnje pauze, a središte čitavog zbivanja biti će sportska zona Most u neposrednoj blizini starta tri desetljeća stare najznačajnije hrvatske automobilističke manifestacije Buzetski dani.

Buzetski motociklistički entuzijasti dominiraju posljednjih sezona disciplinom enduro motocrossa u nas i u organizacijskom, ali i rezultatskom pogledu. Očekuje se nastup 200-tinjak vozača iz Hrvatske Slovenije i Austrije, kojima je ovo ujedno i bodovno natjecanje državnog prvenstva, ali i Italije, Češke i Mađarske. Voziti će se itinererom dugim 55 km, među kojima je novost u odnosu na ranije godine održavanja ove priredbe novi specijalni ispit na novouređenoj stazi Griža nadomak Štrpeda uz već poznati specijalni ispit u Cunjskoj vali nedaleko Čiriteža.
U zoni Most uz smještaj parka vozača i start oba dana predviđen je i bogat zabavni program. Velikim trudom i zalaganjem Buzećana i njihovih prijatelja iz okolnih mjesta , kao i planinara pročišćene su dvije divlje deponije i više kilometara zapuštenih šumskih staza, sve sa ciljem što bolje organizacije u koju će se uključiti osamdesetak članova buzetskih auto moto i biciklističkih klubova.

Natjecanje započinje u subotu 26. ožujka u 11 sati nakon čega slijede četiri specijalna ispita, dok ih poslije nedjeljnog starta  u 10 sati očekuju tri “specijalca”. Uspjeh manifestacije, ali i rezultati umnogome će ovisiti o vremenskim prilikama koje su upravo za vikend najavljene – u pogoršanju, čak i sa novim snijegom u kontinentalnim krajevima. A Buzet je u – kotlini sjeverne Istre !

POGLEDAJTE VIDEO IZ 2009.