11. Akrapovič offroad weekend - No fear no limits 2012 by MK Enduro Istra team

Zahtjevni enduro vozio sam na 37 kilometara dugoj dionici - "No fear no limits 2012"

Nijemac Gerhard Forster pobjednik je hard enduro utrke “No fear no limits 2012.” koju je proteklog vikenda, kao dio tradicionalnog “Akrapovič offroad weekenda”, organizirao moto klub “Enduro Istra team” u Raši i široj okolici. Iskusni i svjetski poznati enduraš do ukupne pobjede je došao prevalivši 37 kilometara dugu stazu za 1.56,27 sati, ujedno i jedini koji je uspio završiti utrku s vremenom ispod dva sata. Oktanska motociklistička manifestacija započela je u subotu kvalifikacijama na skraćenoj dionici u Raši, a u nedjeljnu utrku startalo se redoslijedom prema ostvarenim vremenima. Od ukupno 123 natjecatelja, uglavnom Austrijanaca, nastupila su tek petorica istarskih vozača. Najuspješniji je bio Marko Prodan (EMK Buzet) završivši utrku na petom mjestu u klasi “expert”, odnosno sedmom u ukupnom poretku.

11. Akrapovič offroad weekend - No fear no limits 2012 by MK Enduro Istra team

Malobrojni ali uspješni hrvatski natjecatelji, slijeva Blašković, Erman, Prodan, Černeka (foto:K.Tadijić)

– Zadovoljan sam rezultatom obzirom na konkurenciju u vrhu poretka. Prošle godine bio sam četvrti, ove peti, no voziti se s pripadnicima enduro elite i završiti u vrhu poretka svakako smatram odličnim rezultatom. Utrka je bila iznimno naporna, vozili smo se bez stajanja preko dva sata na različitim podlogama i preko prilično teških prepreka, no isplatilo se, kazao nam je nakon utrke Prodan. Odličan je bio i buzetski enduraš Manuel Černeka koji je u cilj ušao sedmi, odnosno deveti u generalnom poretku. Na osmoj poziciji klase “expert” utrku je okončao Damir Blašković, dok je Dalibor Erman (EMK Buzet) u cilj ušao sedamnaesti.

11. Akrapovič offroad weekend - No fear no limits 2012 by MK Enduro Istra team

Dalibor Erman na stepenicama pred ulaskom u cilj (foto:K.Tadijić)

Osim najbrojnije klase “expert” namijenjene endurašima, u posebnoj kategoriji nastupili su vozači “timova”, kojima se mjerilo vrijeme sve dok oba vozača ne pređu ciljnu liniju. U klasi “trial”, perolakim motociklima bez sjedala namijenjenim strmim usponima i “freestyleu”, nastupilo je 11 natjecatelja od kojih je najbrži bio Slovenac Marko Jager.

11. Akrapovič offroad weekend - No fear no limits 2012 by MK Enduro Istra team

Vozilo se i u napuštenim objektima (foto:K.Tadijić)

Velik broj natjecatelja odustao je od utrke prije kraja, točnije završilo ih je tek 34, što organizatori pripisuju iznimno zahtjevnom terenu, dok razlog za mali broj domaćih natjecatelja vide u prilično skupoj startnini koja je iznosila 520 kuna po vozaču. Obzirom da je utrka završena u najboljem redu i bez ozlijeđenih, ne skrivaju zadovoljstvo odrađenim poslom.

11. Akrapovič offroad weekend - No fear no limits 2012 by MK Enduro Istra team

Strmi usponi najteži su bili nakon gotovo dva sata neprekidne vožnje (foto:K.Tadijić)

– S ovom oktanskom manifestacijom postali smo jedna od pet najjačih hard enduro utrka u Europi, osobno smatram i u svijetu, a impresivna lista prijava vozača među kojima su brojna vrhunska enduro imena to nam i potvrđuje. Istinski smo se potrudili pripremiti utrku na najrazličitijim terenima i u zanimljivim objektima, posebice dionica oko napuštenog kamenoloma Karlota i bivše termoelektrane, te zgrade “Prvomajske tvornice” na cilju, a pohvale smo primili od apsolutno svih natjecatelja, čak i onih koji zahtjevne terene nisu uspjeli svladati. Inače, ova manifestacija je velika turistička promidžba Istre i Labinštine, što potvrđuje preko 250 noćenja u rabačkim hotelima, izjavio nam je organizator utrke i član MK “Enduro Istra team” Alen Kiršić.

11. Akrapovič offroad weekend - No fear no limits 2012 by MK Enduro Istra team

Publika u pomoći vozačima (foto:K.Tadijić)

Ljubiteljima enduro natjecanja ovaj klub priprema i prvo cross country natjecanje koje će se održati 31. ožujka i 1. travnja u Svetom Martinu, okolica Labina.

REZULTATI

FOTOGALERIJA