Vodeći u klasi E3 Alpe Adria prvenstva - Marko Prodan (EMK Buzet)

Vodeći u klasi E3 Alpe Adria prvenstva - Marko Prodan (EMK Buzet)

Dvostrukom pobjedom u utrci Alpe Adria kupa, koja se minulog vikenda održala u mađarskom Pescu, buzetski enduraš marko Prodan, član EMK Buzet, zauzeo je vodeću poziciju u poretku klase E3.
– Konfiguracija 40-kilometarske staze nije bila pretjerano zahtjevna, ali je bila vrlo intenzivna i nije praštala greške. Imali smo motocross brzinac u trajanju do minutu i 40 sekundi te 8 minuta dugi enduro specijal. Zbog probušene gume i odustajanja izostala borba s mojim najjačim konkurentima Mihom Špindlerom i Peterom Kataiem, stoga sam relativno lako stigao do pobjede, tvrdi Prodan.
U noći sa subote na nedjelju počela je padati kiša i nastavila obilato močiti teren sve do deset sati ujutro, stoga je organizator bio prisiljen skratiti etapu i otkazati motocross brzinac. Time se i startna lista se smanjila, no Prodan je nastavio i prvim mjestom osvojio još 25 bodova, čime se poveo u poretku Alpe Adria prvenstva u klasi E3.
– Zadovoljan sam rezultatom u klasi, ali za nastavak borbe za vrh ukupnog poretka morati ću podići kondiciju barem na razinu prije ozljede prošle godine, kaže Buzećan.
Uz njega, na utrci je nastupio i mladi Mišel Buršić, koji je četvrtim mjestom prvog i drugog dana zauzeo čelnu poziciju ukupnog poretka Alpe adria junior klase.