EMR Supermoto Racing team - Jurica Cebović i Dejan Opet

Premijerni nastup na dvoranskom supermoto spektaklu - Jurica Cebović i Dejan Opet

Dejan Opet i Jurica Cebović, članovi EMR supermoto tima, prošlog su vikenda debitirali na pozivnoj dvoranskoj super-moto-cross utrci koja se u organizaciji Mađarskog motociklističkog saveza održala u Budimpešti. Hrvatski vozači našli su se među ukupno 39 vozača u supermoto konkurenciji, gdje je nastupilo nekoliko vrhunskih europskih natjecatelja, poput legendarnog švicarca Daniela Mullera, prvaka Austrije Hansona Schrufa, mlade češke zvijezde europskog supermoto prvenstva Pavela Kejmara, bivšeg prvaka Europe Angela Karanyotova te austrijske supermoto zvijezde Lukasa Hollbachera.

EMR Supermoto Racing team - Jurica Cebović i Dejan Opet

Staza u dvorani bila je uska i sklizava, pa su padovi bili neminovni

Obzirom da se radilo o dvoranskoj utrci, staza je bila specifična. Drvena podloga ekstremno je skliska pa se većinom vozilo na gumama za kišne uvjete. Staza je bila poprilično zatvorena zbog ograničenog prostora veličine 70x70m, a i same prepreke na stazi izrađene su od drva, što nije idealno za supermoto motore radi tvrdog ovjesa i 17” kotača. Spomenuti uvjeti stvarali su svim vozačima dosta problema radi tvrdih skokova te oblika staze i prepreka uvjetovanih materijalom izrade.

EMR Supermoto Racing team - Jurica Cebović i Dejan Opet

Zbog pada u polufinalu, Opetu izmaklo subotnje finale

Nakon subotnjih treninga, naši su vozači vozili u istoj četvrtfinalnoj grupi u kojoj je Opet i pobjedio, dok je Cebović zauzeo treće mjesto iza drugoplasiranog D. Mullera. U polufinalu Opet je držao odličnu treću poziciju dok ga u jednom zavoju nije srušio Vogelsang. Iako se nakon pada vratio u utrku, Opet je polufinalnu vožnju završio na 6. mjestu čime se nije kvalificirao u finale toga dana. Međutim, Cebović je osigurao sudjelovanje u finalu osvojivši 5. mjesto iza Kejmara, Dobiasa, Vogelsanga i Mullera. Nakon slabijeg starta u finalnoj vožnji, zbog uske staze i nemogućnosti pretjecanja, Cebović se nije uspio probiti dalje od 9. mjesta, međutim zadovoljan je svojim nastupom i ostvarenim rezultatom. Pobjedu dana u subotu odnosi Austrijanac Schruf, ispred Karanyotova i Hollbachera.

EMR Supermoto Racing team - Jurica Cebović i Dejan Opet

Deveti u finalnoj vožnji - Jurica Cebović

U nedjelju se vozilo po istom sustavu natjecanja. Na drugom jutarnjem treningu Opet je bio prekratak na skoku na jednom stolu te je prilikom pada na drvenim uglastim preprekama ozlijedio gležanj i propustio ostatak natjecanja toga dana. U nedjeljnom četvrfinalu Cebović je većinu vožnje držao drugo mjesto, međutim pred sam kraj ga je pretekao Holbcher te je osvojenim trećim mjestom osigurao plasman u polufinale. U polufinalnoj vožnji od samog starta Cebović drži 6. mjesto. Nakon pada Hollbachera, Cebović se diže na 5.mjesto koje bi mu osiguralo ulazak i u nedjeljnu finalnu vožnju. Međutim, prilikom pokušaja pretjecanja i prelaska na 4. poziciju pada na drvenim preprekama.

EMR SUPERMOTO TEAM - Cebović i Opet

Pad Cebovića na drvenim preprekama

Vraća se u trku na 6.mjesto te još jednom griješi i pada slomivši pritom polugu zadnje kočnice radi čega odustaje samo tri kruga prije kraja. U nedjeljnom finalu nije bilo naših predstavnika, a pobjedu dana odnio je iskusni veteran D. Muller ispred austrijanca Schrufa i mađara Totha.

EMR SUPERMOTO TEAM - Cebović i Opet

Zahtjevni skokovi na daskama

Svoje sudjelovanje na ovom eventu Cebović i Opet smatraju pozitivnim iskustvom i dobrim testom i treningom za predstojeću sezonu. Jedina loša vijest je Dejanova ozlijeda gležnja, a prema prvim informacijama radi se o frakturi skočnog zgloba te postoji mogućnost da će biti potrebno imobilizirati nogu gipsom.

EMR SUPERMOTO TEAM

Među freestylerima bilo je i naših predstavnika

U bogatom programu za gledatelje, uz atraktivne hostese, plesačice i vožnje quadova i go-karta, u subotu su nastupili i mladi hrvatski stunteri Josip Penić i  Igor Popović uz podršku Jasne Beg, Barbare Penić i Ivone Gajski, te Dejan Špoljar sa zaručnicom Mateom Vlašić.