Navodno bi se WRC Croatia 2013. godine vozio na ličko-senjskom području

Na netom održanom sastanku svjetskog rally prvenstva, kojem je prisustvovao predsjednik FIA-e Jean Todt, bilo je razgovora o proširenju kalendara WRC-a za 2013. godinu. Među spomenutim zemljama kao potencijalnim domaćinima, posebno se istaknula Lijepa naša.

– Hrvatska je predivna zemlja sa sjajnim terenom za održavanje rally natjecanja, a dodatno joj u prilog ide mediteranska klima. Pored toga, susjedna Slovenija i Italija zemlje su s velikim brojem zaljubljenika u rally, stoga bi zajedno s domaćom publikom hrvatska rally stanica mogla biti iznimno posjećena, kazao je Todt. Podsjećamo, prošle godine Jean Todt je posjetio Hrvatsku, stoga mu je očito tada ostala u dobrom svjetlu.

Jarmo Mahonen: Hrvatska nas zanima, no "otom-potom"

– Posebno nas zanimaju planine s toplom klimom, a Velebit je, kako nam je osobno predložio predsjednik FIA-e, idealno podneblje, posebno prijelaz s Jadrana u unutrašnjost. Ipak, zasad ništa ne možemo potvrđivati jer se potrebno uvjeriti u mogućnost održavanja natjecanja iz sigurnosnih i još čitavog niza ostalih aspekata, kazao je strane medije “friški” predsjednik WRC-a Jarmo Mahonen.

Hoće li elitno rally društvo doista prašiti kroz Liku?

Kako će se stvari razvijat dalje ostaje vidjeti, no gledati velikane poput Loeba, Ogiera, Latvalu i popularnog Ken Blocka kako praše kroz Liku, sasvim sigurno bi za tu siromašnu županiju i našu malu zemlju bio golem pomak i globalni uspjeh. Držimo palčeve!