Drift

Josip Žagar Zax je stigao do finala, gdje je u tijesnoj borbi izgubio od Grega Sedlara

U sunčanom Logatcu u Sloveniji održana je prva utrka slovenskog Avtomagazinovog Drift Pokala. Uz standardnu slovensku konkurenciju pridružili su se i neki od hrvatskih driftera. Ako je suditi po početku sezone bit će prilično burno. Najuspješniji Hrvat bio je Josip Žagar-Zax koji od ove sezone vozi za Links Team. Josip je došao do finala gdje je vodio tijesnu borbu sa Gregom Sedlarom. Sedlar je ipak bio spremniji i uzeo vrijedne bodove na prvoj utrci. Treće mjesto pripalo je Mihi Šuštaršiću.

drift links team

Zax u dobrom društvu

Marko Đurić morao je odustati nakon kvara na mjenjaču već na treningu, Marino Pirić nije nastupio sa V8 E30 kako je planirao već zamjenskim E30 koji su složili u svega par dana pa se borio s dječjim bolestima. Miro Zrnčević-Mrgud također nije nastupio zbog kvara na mjenjaču.

Drift links team

Pobjednik - Greg Sedlar

Iznenađenje dana bio je Dario Skoko koji je imao konstantu, ali platio danak neiskustvu sa izvrtanjem u borbi za treći krug. Prva utrka hrvatske sezone očekuje se 14. i 15. svibnja. CDC starta na Mičevcu, a hrvatski će drifteri prije toga još nastupiti na King of Europe koja starta u Kragujevcu 07. svibnja.

VIDEO: