Više od 30 driftera iz Hrvatske i susjednih zemalja odmjerilo snage na Mičevcu

Više od 30 driftera iz Hrvatske i susjednih zemalja odmjerilo snage na Mičevcu

Poligon centra sigurne vožnje na zagrebačkom Mičevcu proteklog je vikenda bio domaćin oktanskog spektakla. Ondje je Oryx grupa ugostila više od 30 driftera iz Hrvatske i susjednih zemalja koji su odmjerili snage na prvom ovogodišnjem “Croatian drift challengeu”.
Već na treningu su se iskristalizirali favoriti za pobjedu. Uz jake slovenske vozače za vrh su konkurirali Antony Ply, trenutačno vodeći na King of Europe driftu, Dario Skoko-Foler te timski kolege Josip Žagar-Zax i Miro Zrnčević-Mrgud koji ove godine brane boje Links teama.

Twin drift je ove godine prošao bez kontakta, ali ništa manje napeto. Finalisti su se borili vrata uz vrata i borbe su dobivane tijesno i na bodove. Publika doduše nije s veseljem dočekala nesportsko ponašanje francuskog gosta Antony Plya. Nakon što se Žagaru pokvario automobil, otrčao je u boks po drugi i izašao na stazu. Ply se pozvao na petminutno pravilo i nije želio borbu sa Žagarom, već je zatražio od sudaca da mu priznaju pobjedu. Pravila su pravila, ali publika je očekivala više.

Najbolji drifteri Mičevca

Najbolji drifteri Mičevca - Tadej Gostinčar iznad Antonya Plya i Roka Keršića

Finalne vožnje između Antony Plya iz Francuske i Tadeja Gostinčara iz Slovenije publika je pratila gromoglasnim navijanjem. Tadej je u bijeloj BMW Drift Polizei kockici deklasirao “ludog Francuza” Plya spektakularnim pretjecanjem pred sudačkom tribinom nakon brojnih ponavljanja. Treće mjesto pripalo je Roku Keršiću.

Zanimljivo je da se na prvoj utrci “Croatian drift challengea” pojavilo čak 12 novih vozača iz Hrvatske koji su pristupili pretkvalifikacijama. Drift očito raste velikom brzinom, a publika to zna i prepoznati.