Drift

Benno Frieden protiv Adama Kerenya, pobjednika utrke

Prva ovogodišnja utrka King Of Europe drifta održana je u srpskom Kragujevcu. Među 44 natjecatelja nastupili su i pet hrvatskih vozača: Marko Brkljačić, Goran Šorak, Dario Skoko, Josip Žagar i Miro Zrnčević. Nakon odlične, sunčane subote koja je bila rezervirana za trening u nedjelju se nebo otvorilo i kiša je cijeli dan natapala stazu.

Atraktivni dvoboj Josipa Žagara Zaxa i prvaka Adama Kerenya

Atraktivni dvoboj Josipa Žagara Zaxa i prvaka Adama Kerenya

Usprkos pomanjkanju atraktivnosti, buke i dima guma, drifteri nisu razočarali nekoliko tisuća gledatelja koji su vjerno stajali na kiši. U borbi za podij najviše su pokazali Josip Žagar iz Links Teama i Marko Brkljačić koji su se uspjeli probiti do top 8. Žagara je izbacio iskusni Adam Kereny iz Mađarske dok je Marko izgubio od nešto spremnijeg Grege Sedlara iz Slovenije.

KOE 2011 Kragujevac, drift

Marko Brkljačić izgubio je od trećeplasiranog Slovenca Grege Sedlara

U finalnoj borbi tako su se našli Adam Kerenyi i Benno Frieden, gdje je Adam pokazao zašto je već jednom bio prvak KOE. Treće mjesto izborio je Grega Sedlar.

Proglašenje pobjednika

Proglašenje trojice najbržih u Kragujevcu

Kragujevac je unazad tri godine bila  jedna od najatraktivnijh utrka KOE sezone, ponajviše zbog prologa koji se održavao u petak navečer gdje su vozači svoje vještine pokazivali i gradskim ulicama na putu prema gradskoj vječnici. Ove godine to nije bio slučaj zbog postroženih mjera sigurnosti, a kiša i manjak atraktivnih plesačica, te monotoni voditelj ovogodišnje su natjecanje bacili u sasvim drugi plan.

 
VIDEO