Uzbudljiva twin drift nadmetanja na čepinskom aerodromu

Proteklog je vikenda u Osijeku, na zračnoj luci Čepin, održana druga utrka Croatian Drift Challengea. Na užarenom asfaltu okupilo se dvadesetak driftera iz Hrvatske i Slovenije. Paklena vrućina pobrinula se da neki od njih ne nastupe u twin driftu. Oružje je položilo čak pet driftera pa smo u finalnim borbama gledali samo petnaest vozača.

Staza jer među najbržima u regiji, s ulaznom brzinom od preko sto kilometara na sat.

Staza u Čepinu uvijek pruži atraktivne vožnje jer je među najbržima u regiji, s ulaznom brzinom preko sto kilometara na sat. U to su se mogli uvjeriti i brojni sretnici koji su uspjeli uhvatiti mjesto u drift taxiju, vozači su uspješno širili drift virus, a dim koji su proizveli pobrinuo se da u Osijeku neko vrijeme ne bude komaraca.

U twin drift borbama u polufinalu smo gledali dva hrvatska i dva slovenska vozača. Brzi i spretni Slovenci, Sedlar i Šuštaršić pokušali su izbaciti Zrnčevića i Pirića koji su tog vikenda bili u svom elementu. Na postolje je ipak stao Grega Sedlar koji ove godine vozi kao u transu, sa savršenim prosjekom pobjeda. Marino Pirić, inače organizator CDC-a uzeo je drugo mjesto, a na treću stepenicu postolja stao je vozač Links Teama Miro Zrnčević, poznat kao Mrgud.

Sljedeća “tekma” CDC-a biti će u Zagrebu, na Mičevcu 02. listopada kada će se odlučivati hrvatski prvak i ukupni pobjednik sezone 2011. budući da se neke utrke CDC-a boduju i za slovensko prvenstvo.