Marko Brkljačić

Marko Brkljačić

Kreće sezona King of Europe Drift 2011., najjačeg drift natjecanja u Europi. Prva utrka održati će se ovog vikenda u Kragujevcu, u Srbiji pred desetak tisuća gledatelja, ali i kamerama Motors TV-a. Kao i prošle godine, na KOE će ovog vikenda nastupiti i neki od hrvatskih driftera. Marku Brkljačiću, Goranu Šorku i Dariju Foleru pridružiti će se i Links Team s dva vozača – Mirom Zrnčevićem – Mrgudom i Josipom Žagarom Zaxom.

Dario Skoko

Dario Skoko

Dario Foler po treći put ide na KOE, spreman i dobro raspoložen. U prošloj je sezoni pokazao strelovit napredak a publika od njega puno očekuje ove godine. Marko Brkljačić vozi u bojama Tokić teama i uz Gorana Šoraka jedan je od najuspješnijih rookiea u Hrvatskoj.

Goran Sorak

Goran Šorak

Miro Zrnčević jedan je od rijetkihkoji će nastupiti  s Nissan Skylineom ER34 u konkurenciji KOE. Prošle godine Mrgud je izgubio protiv atraktivne Mađarice Nikolett Szanto s BMW Z4, koja ove godine nažalost neće nastupiti.

– Prošle godine smo se tražili kao tim, ali i ja kao vozač, stalno sam ulazio na kriva vrata. Mislim da sam se prestao svađati s desnim volanom, idemo pun gas, na glavu, rekao je Mrgud.

Miro Zrnčević Mrgud

Miro Zrnčević Mrgud

Josip Žagar pridružio se Links Teamu s Toyotom Corollom AE86 prerađenom u 2,0 turbo. Automobil s 300 KS i oko 900 kg.

– Na KOE sam nastupio 2006. u Belgiji i bio drugi. Od tad je konkurencija narasla. Imamo spremnu Corollu turbo, želja je jača nego ikad, bit će mi drago boriti se s najjačima u Europi.” komentirao je Zax.

Josip Žagar Zax

Josip Žagar Zax

Kragujevac će i ove godine ugostiti najbolje driftere. Bugar Todor Dunev ove godine brani titulu. Tu su i iznimno motivirani Marco Blasuta, Adam Kerenyi, Calin Ciortan te Norbert Kovacik

VIDEO S PROŠLOGODIŠNJEG KOE KRAGUJEVAC