Usprkos borbi s virozom i brojnim problemima, Mrgudu drugo mjesto u Sloveniji

Usprkos borbi s virozom i brojnim problemima, Mrgudu drugo mjesto u Sloveniji

Nakon sjajnog nastupa u slovenskom Logatcu, gdje je utrku završio drugoplasirani izgubivši u finalu od slovenskog prvaka Grege Sedlara, aktualni prvak Hrvatske u driftu Miroslav Zrnčević Mrgud osvrnuo se na svoj prvi ovogodišnji nastup izvan granica Hrvatske.

– Bio je pakleni tjedan. Lomila me viroza, temperatura, bio sam izmoren, nisam bio siguran da li ću uopće nastupiti. U subotu sam odlučio ići, pun gas pa kud puklo. U Logatcu nas je dočekala jaka konkurencija i odlična staza. Brza, tehnički zahtjevna, s par neravnina i zanimljivim vanjskim clipping pointovima koje je valjalo uhvatiti. Na treningu smo skrljali hladnjak ulja. Jedan je auto udario u plastični branik, i bacio ga pred Skyline, u punom naletu.

Na treningu "skrljali" Skylineov hladnjak ulja

Na treningu “skrljali” Skylineov hladnjak ulja

Srećom, Links Team ima Rogija, vrhunskog kemičara, koji je zakrpao hladnjak i mogao sam na kvalifikacije. Budući smo krpali auto nisam baš trenirao, pa je bilo malo treme, al eto… Drugo mjesto u kvalifikacijama, dobar ždrijeb, kasnije dvije čiste vožnje dobivene greškama protivnika i onda u polu finalu izvučem Daria Skoka Folera, mog dobrog prijatelja. Potajno sam se nadao da će konkurenti biti samo Slovenci i da ćemo Foler i ja u finale. Odlični prvi run protiv Folera, blizu, oštro, odlično. U drugom runu je on napravio grešku i preteko me na mjestu gdje nije smio. Zaradio je kaznu… Bilo mi je žao, nadao sam se da ćemo ponavljati i ići na nož, s njim je gušt voziti. U finalu – Grega Sedlar… On na novom Federalu, ja na Pirreliju starom 6 godina… Nisam se puno ni nadao. Grega rijetko griješi, a ja sam svu taktiku ostavio u boksu. Vozio sam za sebe i za publiku i uživao. Nastojao sam napasti Gregu ali jednostavno je bio brži u drugom dijelu staze. Svaka mu čast, bio je spremniji. Eto, puno uspona i padova kroz vikend, na kraju odlična nedjelja. Sretni idemo na ljetnu pauzu.

Hvala svim čitateljima Racing.hr na podršci Links Teama kroz ove dvije sezone, vaši komentari na faceu nam puno znače, nadam se da se vidimo i u Osijeku, na najjačoj trci sezone!