Drift Logatec 2012

Sjajan nastup Miroslava Zrnčevića Mrguda – zaustavljen tek u finalu od domaćina Grege Sedlara

U Sloveniji je održana prva tekma slovenskog Drift Pokala pod pokroviteljstvom AvtoMagazina. Među brojnim slovenskim vozačima nastupilo je i nekoliko hrvatskih vozača. Uz već poznato jakog Gregu Sedlara, te Uroša Berdajsa, Benjamina Čermasa i brojne druge slovenske vozače nastupio je i austrijski vozač Clemes Kaudrej sa vrhunski složenom Toyotom Corollom s preko 400 KS.

Velik broj iskusnih driftera osigurali publici atraktivna nadmetanja

Velik broj iskusnih driftera osigurali publici atraktivna nadmetanja

Hrvatski su vozači bili dobro raspoloženi, iako ih problemi nisu mimoišli. Ivo Znaor borbu je vodio s mjenjačem koji je otkazivao poslušnost, Miro Zrnčević je u incidentu na stazi probio hladnjak ulja, a Goran Šorak je na kvalifikacijama gotovo izgubio svoj BMW E30 u plamenu koji je buknuo na kvalifikacijskim vožnjama. Srećom prošao je neozlijeđen.

U najboljih 16 ušla su čak četiri naša vozača: Dario Skoko Foler, Goran Šorak, Miro Zrnčević Mrgud i Ivo Znaor. Goran nije imao puno šanse u posuđenom automobilu dok se njegov BMW još hladio, ali su zato Znaor, Foler i Zrnčević pošteno oznojili konkurenciju. Znaora je izbacio hladno raspoloženi Sedlar, a Foler i Zrnčević našli su se oči u oči u polufinalu. Miro Zrnčević je svoje bonove s problemima očito ispucao za taj dan i nakon drugog mjesta u kvalifikacijama, stavio je sve na kocku i napao Folera od prvog trenutka, sve do male dekoncentracije kada je Skoko morao prihvatiti poraz. U borbi za prvo mjesto našli su se prvak Slovenije i Hrvatske, Grega Sedlar i Miro Zrnčević. Grega je bio brži.

Drift Logatec

Proslava u dobrom društvu

Links Team tako na ljetnu pauzu odlazi s peharom više, a hrvatski se drifteri sljedeći put okupljaju u Osijeku na najvećem oktanskom događaju sezone od 31.kolovoza do 02. rujna. Isti vikend na Čepinu će se voziti drif i utrke ubrzanja. Tri dana autosportskog ludila.