Croatian Drift Challenge

Slovenska borba u finalu - Gregor Sedlar i Rok Keršić

Gregor Sedlar i Rok Keršić iz Slovenije odmjerili su snage u samom finalu prve ovoseznske hrvatske drift utrke. Grega je sa svojim crno-žutim E36 BMW-om ponovno slavio na Croatian Drift Challengeu, protiv Keršića u objektivno većem i težem M5. Na treće mjesto popeo se organizator utrke, Marino Pirić u BMW-u E36 koji je u tijesnoj borbi izborio polufinale protiv sve uspješnijeg Ive Znaora iz Splita u BMW-u E30.

Miro Zrnčević Mrgud

Izgubio od Pirića u polufinalu - prošlogodišnji prvak Miro Zrnčević Mrgud

U borbi za top 8 ispao je jedan od glavnih domaćih favorita, Dario Skoko Foler, a prošlogodišnji prvak, Miro Zrnčević – Mrgud malo previše agresivno nastupio protiv Pirića u borbi za polufinale i propustio priliku za borbu za vrh. Vratio nam se i drift kirurg, Marko Đurić, koji je na kvalifikacijama izborio najviše bodova, no također morao položiti oružje protiv Keršića.

Croatian Drift Challenge 2012

Uzbudljiva nadmetanja na Mičevcu pratilo je mnoštvo gledatelja

Čini se da je drift u Hrvata u sve jačem procvatu. Bez obzira na promjenjive vremenske uvjete, sad kiša, sad sunce, uz jak vjetar i bez obzira na činjenicu da se samo par kilometara dalje održavala popularna utrka ubrzanja, Mičevec je bio krcat publikom!

Croatian Drift Challenge

Povratnik - Marko Đurić

Omiljeni Drift Taxi i ovaj put je bio prilika da gledatelji dožive drift iz prve ruke, sa suvozačkog sjedala, a atmosferu je dodatno zahuktao i Sexy Car Wash. Sljedeća utrka na rasporedu je tek u rujnu i to u Osijeku. 01. i 02.09. Slavonija će ugostiti najbolje driftere iz Hrvatske, ali i ostatka Europe jer će se uz CDC održati i King of Europe natjecanja  ubrzanja i drifta, stoga ne propustite najveći događaj sezone!