Marin Ratoša

Minulog se vikenda na motocross stazi u  Svetom Martinu, nedaleko Labina, održala međunarodna cross-country utrka pod nazivom “12. Akrapovič off road  weekend” u organizaciji moto kluba Enduro Istra team. Treninzi su počeli još u petak, a glavne utrke pedesetak
motociklista iz Austrije, Slovenije, Italije te Hrvatske vozile su se u subotu i nedjelju, nakon čega su zbrojeni rezultati oba dana dali pobjednike. Lakoća vožnje prezentirana od austrijskog dvojca koji se izdvojio u  kraljevskoj klasi “expert” oduševljavala je publiku, a nakon izmjenjivanja u vodstvu na iznimno zahtjevnoj, osam  kilometarskoj stazi višestruki europski i austrijski prvak Werner Muller, iako je subotu završio prvi, morao je  nakon nedjeljne runde ustupiti mjesto bržem Patricku Neisseru. Dominaciju austrijskih predstavnika u klasi  zaokružio je trećim mjestom Rene Gantner.

Cross Country - Sveti Martin

Aleks Tomišić

Od dva naša predstavnika bolji je bio Žminjac Aleks Tomišić koji je  utrku završio na petom mjestu, dok je odličnim nedjeljnim izdanjem, koje je okončao odmah iza spomenutog  neprikosnovenog dvojca, Buzećan Marin Ratoša popravio dojam i na kraju ostvario plasman na šestu poziciju u  konkurenciji od četrnaest motociklista.

Cross Country - Sveti Martin

Mateo Šćira

Ekspert za klasu “hobby” pokazao se 17-godišnji domaći predstavnik Mateo Šćira, koji je pokorio konkurenciju od 26 motociklista i tako je nakon prošlogodišnjeg debija na stazi i drugog  mjesta, ovoga puta slavio daleko ispred ostatka društva. Najbliži mu je bio klupski kolega iz EMK Buzeta, Marko  Črnac ,dok je trećeplasirani bio austrijski predstavnik Jurgen Harringer.

Cross Country - Sveti Martin

Marko Črnac

– Dobro poznajem stazu i sve njezine  zahtjeve, i premda se u subotu prva utrka vozila “naopako”, na kraju je završilo i više nego dobro. Za uspjeh je  presudna koncentracija i izdržljivost, jer se mora cijelo vrijem držati visok tempo. Najljuća konkurencija su mi  bili znalci iz kluba i zadovoljstvo mi je što sam pobijedio na domaćem terenu. Ova mi disciplina leži i volio bih ubuduće i dodatno popraviti rezultat, rekao nam je nakon utrke Mateo Šćira koji je osvojio i “KTM Moto Špica kup”  za kojeg su se natjecali domaći vozači.

Vožena je i utrka četverocikala gdje su klase Quad Sport i Quad ATV  pripale Slovencima Igoru Fabijaniju odnosno Klemenu Ačku.