Zahtjevna utrka održava se u sklopu tradicionalnog "Akrapovič off road weekenda"

Zahtjevna utrka održava se u sklopu tradicionalnog "Akrapovič off road weekenda"

Predstojeći vikend na motocross stazi u Svetom Martinu, nedaleko od Labina, održat će se međunarodna cross-country utrka u organizaciji moto kluba Enduro Istra team. Treninzi su u programu već u petak, dok se utrke voze subotom i nedjeljom, pri čemu se za ukupni poredak uzimaju zbrojeni rezultati oba dana.
Vozači kraljevske klase «expert» u subotu će voziti dvosatnu utrku, klasa «veteran» sat i pol, dok će natjecatelji iz kategorija «hobby», «junior» i «women» voziti jednosatnu utrku. Sve klase u nedjelju voze novu utrku u trajanju od pola sata duže, u suprotnom smjeru i na nešto izmijenjenoj ruti.
Domaći vozači natjecat će se za «KTM Moto Špica kup», u kojem će najbolji vozači KTM i Husaberga osvojiti posebne nagrade. Kup se boduje samo za klase «expert» i «hobby» i računa se samo utrka od subote.
Također, u subotnjem programu je i utrka četverocikala. Vozači će biti podijeljeni u klase Quad (pogon na jednu osovinu) i ATV (pogon na sve kotače). Startnina iznosi 445 kuna u kategoriji motocikala i 300 kuna u kategoriji četverocikala. Više informacija na www.enduro-istra.com