39. Croatia Rally 2012.

Uvjerljivo vodeći - Juho Hanninen (foto: Zvonimir Kranjčec)

Finac Juho Hanninen uvjerljivo vodi nakon drugog dana 39. Croatia Rallya. Poveo je od prvog brzinca u četvrtak i nije ispustio prednost. Sjajnim vožnjama na rubu izlijetanja svojom Škodom Fabiom S2000 oduševljava publiku na svakom brzincu, a istinsku majstoriju pokazao je sinoć na Preluku, gdje su se vozila posljednja dva brzinska ispita. Da ne bi bio usamljen na vrhu pobrinuo se rally genijalac, Nijemac Hermann Gassner junior, koji ga prati sa 17 sekundi zaostatka, što ukupni rezultat drži prilično neizvjesnim.

39. Croatia Rally 2012.

Sjajan tempo - drugoplasirani Herman Gassner junior (foto: Goran Petrović)

U Rijeku je stigao i slavni Šveđanin Patrik Sandell, ime koje je organizator natjecanja, riječki MRC Sport, isticao u svim svojim marketinškim aktivnostima, a potom mu, bez objašnjenja, uskratio automobil koji je bio dogovoren. Pravi razlozi nedolaska automobila nisu poznati, portal Autosport.hr ima i komentare njegovog tima koji također ne znaju, no jedno je sigurno – bruka je to velika, ipak je riječ o svjetski priznatom vozaču koji je ovdje, uz Hanninena bio favorit.

39. Croatia rally 2012.

Najbrža domaća posada - Juraj Šebalj i Toni Klinc (foto: Goran Petrović)

Talijan Luca Betti u Peugeotu 207 S2000 treći je u generalci, a vodeći u poretku Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske.Najbolje plasirana domaća posada na rallyu su Juraj Šebalj i Toni Klinc. Na sedmom mjestu generalke Jura se, gledajući prema vremenima, odlično drži u daleko inferiornijem automobilu od S2000 modela, pušući za vratom Slovencu Roku Turku. Od hrvatskih posada slijede Viliam Prodan i Zdravko Draženović na desetoj poziciji generalno, dok su jedno mjesto niže plasirani Davor Mihelić i Mateo Butorac.

Danas su na redu brzinci s istarske strane Učke, evo satnice:
BI/SS-11 – Učka II 1      12:08
BI/SS-12 – Buzet 1         13:01
BI/SS-13 – Lupoglav 1   13:39
BI/SS-14 – Učka II 2      16:13
BI/SS-15 – Buzet 2         17:06
BI/SS-16 – Lupoglav 2  17:44

LIVE REZULTATI