ERC.rally_.FIA_.logo_ (1)

Poreč će 26.-28. rujna po prvi puta biti domaćin “Croatia rallya”.  Natjecanje se boduje za Fia Europsko Prvenstvo, Prvenstvo Srednjeeuropske zone (CEZ), Prvenstvo Hrvatske, Državno Prvenstvo Slovenije i Šampionat Srbije. Organizator je Hrvatski auto i karting savez, promotor talijanska tvrtka United Bussines dok će natjecanje medijski pokrivati Eurosport.

Lista prijava ugosno nas je iznenadila. Prijavljeno je 98 natjecatelja iz 19 zemalja, no na ceremonijalnom startu na Trgu Slobode u Poreču očekuje se 80-ak posada.  Od trenutno vodećih u ERC-u nastupiti će samo Jan Kopecky sa tvorničkom Škodom Fabijom s2000. U istom vozilu nastupiti će i višestruki Belgijski prvak Pieter Tsjonen sa suvozačem Berndom Casierom. Osobu koja svakako konkurira za postolje je i Andreas Aigner. Iskusni Austrijanac, nekadašnji wrc natjecatelj, trenutno je na drugom mjestu u Production Cup-u i nada se velikom broju bodova na ovom rallyu.  Na listi prijava nalazi se i Bugar Krum Donchev u Ford Fiesti R5, no po informacijama sa kojima raspolažemo Donchev ove godine neće nastupiti.

14 brzinskih ispita

14 brzinskih ispita

Hrvatsku karavanu predvodi Juraj Šebalj u Škodi Fabiji S2000. Jura se cijelu sezonu spremao i testirao Škodu za Croatia Rally te će se boriti za postolje sa vrlo jakom konkurencijom. Osoba koja će pokušati doći do što boljeg rezultata je i Daniel Šaškin. Ove sezone vozio je  Mitsubishi Lancer EVO X no za Croatia rally izabrao je Ford Fiestu R5. Podsjećamo, 2010 godine je Daniel vozio sličan automobil (207 s2000) koji mu je jako dobro ležao te se i od njega očekuje odličan rezultat i mnoštvo bodova za Prvenstvo Hrvatske.

Za Državno Prvenstvo slovenije prijavljene su 22 posade predvođeni Darkom Pehljhanom i Aleksom Humarom dok iz Srbije pristiže 11 posada.

Dvije ženske natjecateljice boriti će se za pobjedu u ERC Ladies Trophy-u. Australka Molly Tailor u Citroenu DS3 te poznato ime Croatia rallya Ekaterina Stratieva u Citroenu C2R2 trenutno su samo na 1 bod razlike, 3 rallya prije kraja prvenstva.

SLUŽBENA STRANICA

LISTA PRIJAVA