Natjecateljski Mitsubishi hrvatske dakar posade temeljito je obnovljen

Dražen Ćurić u sklopu priprema za Dakar 2012. od 22. do 24. ovoga mjeseca nastupa u Mađarskoj na utrci Gyulai Várfürdő Kup, koja se vozi na jugoistoku ove zemlje. Osim kompletno repariranog Mitsubishija nakon izlijetanja na Dakru, novost je i na suvozačkom mjestu. Sebastien Delaunary iz Francuske novi je Ćurićev suvozač.

Također, Ćurić planira odvesti Silk Way Rally u Rusiji kako bi se s novim suvozačem, francuzem Sebastienom Delaunayijem što bolje upoznao, ali i uigrao. Utrka je zbog objektivnih okolnosti, koje su Dražena zaustavile u Zagrebu otkazana, a kao zamjenska ukazala se utrka u Mađarskoj. Osim novog suvozača i Pajero s kojim je Ćurić izletio na Dakru ove godine, u potpunosti je repariran i spreman za nepristupačan Mađarski teren. Utrka se vozi na jugoistoku Mađarske, u gradiću Gyula.

Hrvatska posada startat će kao peta. Na rallyu koji se vozi tri dana nastupit će četrdesetak posada, pretežno domaćih vozača. Teren na kojem se utrka održava mješavina je pijeska i zemlje. Zbog konfiguracije terena, čar brzinaca krije se u visokoj prosječnoj brzini, što ovom rallyu daje posbnu draž. Zbog velikih brzina i najmanja greška skupo se plaća. Mađarska je prva utrka u nizu pripremnih za Dakar iduće godine, sljedeća bi trebala biti početkom rujna u Bugarskoj. Riječ je o vrlo zahtjevnoj sedmodnevnoj utrci. Više o Mađarskoj utrci i live rezultatima možete saznati na www.tereprali.hu